Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Πούτιν: Και τώρα ακούστε μας γιατί σας... βλέπουμε!

© Sputnik / Sergey GuneevΟ πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
«Τους τα λέγαμε, δεν μας άκουγαν... Ακούστε μας τώρα...» - τόνισε με μιά ζηλευτή ήρεμη αυτοπεποίθηση ο ρώσος ηγέτης.

«Κανείς δεν μας άκουγε, ε, ακούστε μας τώρα…» Με αυτή τη φράση ο ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν ολοκλήρωσε την, κοσμοϊστορικής σημασίας, παρουσίαση στη Ρωσική Εθνοσυνέλευση των νέων ειδών στρατιωτικών εξοπλισμών που «εξασφαλίζουν την ακεραιότητα και την εθνική ασφάλεια της χώρας» για πολλά χρόνια μπροστά!

Η 1η Μαρτίου θα παραμείνει ορόσημο στο ημερολόγιο των διεθνών σχέσεων πολύ πιο μεγάλο από την ιστορική ομιλία του Β. Πούτιν πριν από 11 χρόνια στη Διάσκεψη για τη διεθνή ασφάλεια, στο Μόναχο… Τότε έθεσε ανοικτά το θέμα της ανάγκης υπολογισμού των εθνικών συμφερόντων της χώρας του η οποία θα τα υπερασπιστεί με κάθε έννομο τρόπο. Τότε, εκείνοι που αφελώς πίστεψαν ότι έννομο και παραδεκτό είναι ότι οι αυτόκλητοι μονοκράτορες θεωρούν ως τέτοιο, εξαπέλυσαν μύδρους κατά του Κρεμλίνου, αρνήθηκαν να μπουν καν στην όποια συζήτηση για συνεργασία με τη Ρωσία. Τώρα, την 1η Μαρτίου 2018, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξήγησε ότι η Δύση απέρριψε κάθε συζήτηση γύρω από τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας για την καταστρατήγηση της στρατηγικής ισορροπίας. Η Μόσχα υπομονετικά, μεθοδικά και ξεκάθαρα προειδοποίησε τις χώρες του ΝΑΤΟ ότι θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για την εξουδετέρωση των κινδύνων που συνδέονται π.χ. από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που εγκαθιστούν οι ΗΠΑ τριγύρω από τη Ρωσία.

«Τους τα λέγαμε, δεν μας άκουγαν… Ακούστε μας τώρα…» — τόνισε με μιά ζηλευτή ήρεμη αυτοπεποίθηση ο ρώσος ηγέτης.

Με το τέλος της ομιλίας του στην εθνοσυνέλευση, στις δυτικές πρωτεύουσες άρχισε να φθάνει βαθμηδόν ο απόηχος των εικόνων των νέων οπλικών συστημάτων που παρουσιάστηκαν, και, ξεκίνησε ένας ελαφρύς… πανικός! Και πως να μη χαλάσει η «ζαχαρένια» των αυτάρεσκων ως εκείνη τη στιγμή, στρατηγών του παρκέτου και των πολιτικών μάνατζερ, ακούγοντας τα λόγια του Πούτιν και παρακολουθώντας τα γραφήματα με τις δυνατότητες των νέων όπλων! Το στρατηγικό πυραυλικό σύστημα «Σαρμάτ», το βαλλιστικό πύραυλο απεριόριστου βεληνεκούς, το μη επανδρωμένο υποβρυχιακό σύστημα που επιχειρεί σε βάθη και ακτίνες δράσεις ανεξιχνίαστες από τον όποιονδηποτε, το αεροπορικό πυραυλικό σύστημα «Κινζάλ», το κινούμενο επί οκτώ φορές πιο γρήγορα από την ήχο, υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα και άλλα, ωρισμένα εκ των οποίων δεν έχουν ακόμα κωδική ονομασία και το ρωσικό ΥΠΑΜ, προφανώς παίζοντας με τα νεύρα των «δυτικών εταίρων» ανακοίνωσε ότι τους καλεί σε διαγωνισμό να επινοήσουν κάποια ονομασία! Για τους παλιότερους αναλυτές είχε μείνει στη μνήμη η ονομασία «σατανά» που είχαν επινοήσει οι ΝΑΤΟικοί τη δεκαετία του ‘70, για τους Σοβιετικούς διηπειρωτικούς πυραύλους СС-20!

«Τα νέα ρωσικά οπλικά συστήματα μετατρέπουν την αμερικανική αντιπυραυλική ομπρέλα σε "τρύπιο" δίκτυ», τονίζει ο Υπυργος Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου. Αλλά ας δούμε την εκτίμηση του ρώσου ηγέτη κατά τη διάρκεια της δημοσιοποίησης ωρισμένων από τα χαρακτηριστικά τους, «…διότι είναι κατανοητό ότι δεν γίνεται να τα αποκαλύψουμε όλα…», όπως λει με νόημα ο ίδιος.

Η απόκτηση τέτοιων όπλων, αναμφίβολα, δίνει σοβαρή υπέροχη στον τομέα της ένοπλης πάλης. Η ισχύς τους, όπως λένε οι ειδικοί, είναι τρομακτική και η ταχύτητα τους τα κάνει άτρωτα για τα υπάρχοντα σήμερα συστήματα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας. Απλά τα συστήματα αυτά δεν προλαβαίνουν να τα… φτάσουν!!! Ο Πούτιν διευκρίνησε ότι όλοι οι σύγχρονοι στρατοί στον κόσμο επιδιώκουν να έχουν τέτοια ιδανικά οπλικά συστήματα. Και ολοκλήρωσε με υπερηφάνεια: «Αγαπητοί φίλοι, εμείς διαθέτουμε πλέον τέτοια όπλα!»

Έσπευσε άμεσα να ξεκαθαρίσει ότι η αυξανόμενη στρατιωτική ισχύς της Ρωσίας δεν αποτελεί απειλή για κανέναν.

«Δεν έχουμε σχέδια χρήσης αυτού του δυναμικού για επιθετικούς σκοπούς. Δεν απειλούμε κανέναν, δεν ετοιμαζόμαστε να επιτεθούμε σε κανέναν ούτε να πάρουμε από κανέναν οτιδήποτε, έχουμε όλα ότι χρειαζόμαστε. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε και σε κανέναν ακόμα και σκέψεις να κάνει ότι μπορεί να μας επιτεθεί και να μείνει ατιμώρητος…»

Λόγια ορθά-κοφτά, ανοικτά και με τον πιο επίσημο τρόπο. Πριν 11 χρόνια στο Μόναχο η κυρίαρχη πολιτική ελίτ της Δύσης έκανε πως δεν κατάλαβε τα λόγια του Πούτιν. Θεώρησε πως θα κάμψει τη Ρωσία με τις έγχρωμες «επαναστάσεις» που άναψε σε μια πλειάδα γειτονικών της χωρών. Σερβία, Γεωργία, Μολδοβία, Ουκρανία κ.α. Πως, «να, λίγο ακόμα και η αρκούδα θα μετατραπεί σε μια εικοσάδα μικρά και ακίνδυνα… αρκουδάκια!» Οποία πλάνη! Τώρα οι πιο έμπειροι αναλυτές στη Δύση αναφωνούν: Μην προκαλείτε την αρκούδα, ηρεμείτε και καθίστε να μιλήσετε με τη Μόσχα, όπως σας προσκαλεί ο Πούτιν!

Έπρεπε να γίνει επίδειξη των νέων οπλικών συστημάτων για να αρχίσει να έρχεται η εκλογίκευση! Έπρεπε να δουν την εικόνα με τη μάζα του καυτού πυραύλου των διακοσίων τόνων (!) να τρέχει — ως φλεγόμενος κομήτης, όπως το χαρακτήρισε κάποιος αναλυτής — με ασύλληπτη ταχύτητα, οι καταναλωτές pop-corn στο αμερικανικό πεντάγωνο για να σπεύσουν να μειώσουν την ψυχολογική επίδραση πάνω στους πολίτες της χώρας τους ψελλίζοντας τυπικές φράσεις του τύπου: είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη χώρα από κάθε κίνδυνο… και ότι τα ραντάρ που βρίσκονται στο διάστημα μπορούν να ανιχνεύσουν τα υπερηχητικά ιπτάμενα αντικείμενα…, όπως ανέφερε ο αμερικανός στρατηγός Τζων Χάιτεν. Τέλεια τρικυμία εν κρανίω!

«Τα ραντάρ είναι μέσα ανίχνευσης και κατάδειξη του στόχου, όχι οπλικό σύστημα που μπορεί να επιφέρει πλήγμα», — εξηγεί ο στρατιωτικός αναλυτής, Βίκτωρ Μουραχόφσκι. Στην περίπτωση όμως των νέων ρωσικών συστημάτων που πετάνε όχι σε προδιαγεγραμμένη τροχιά και με ταχύτητα ασύλληπτη από τα υπάρχοντα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, το ραντάρ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι η ανίχνευση και η ειδοποίηση «όλοι στα καταφύγια, όποιος έχει τέτοια δυνατότητα»!!!

Εν κατακλείδι, σε πρώτο πλάνο οι εντυπωσιακές ανακοινώσεις Πούτιν στέλνουν τα μήνυμα ότι οι απανταχού «θερμοκέφαλοι» που ευελπιστούσαν ότι θα μπορούν να αποκτήσουν υπεροπλία έναντι της Ρωσίας θα πρέπει τώρα να μειώσουν δραστικά τις ορέξεις τους. Σε δεύτερο πλάνο, από την 1η Μαρτίου 2018, ο μονοπολικός κόσμος στην πράξη πλέον αφήνει τη θέση του σε ένα κόσμο με πλειάδα κέντρων αποφάσεων για τις τύχες της ανθρωπότητας. Μόνο έτσι πρέπει να «διαβάσει» κανείς τη βαθιά φιλοσοφική, ανθρωπιστική έκκληση του Πούτιν: «Ελάτε τώρα, όλοι μαζί να συσκεφθούμε πως θα κάνουμε πιο ασφαλή τη ζωή πάνω στον πλανήτη γη, κοινό σπίτι για όλους μας».

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Internacional
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
АҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάԱրմենիաՀայերենΑρμενικάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社简化中文Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社繁體中文Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά