«Πρέπει να φύγουμε από τη Γη»: Το σχέδιο του Τζεφ Μπέζος για αποικία στη Σελήνη

© AFP 2023 / Mandel NganΟ Τζεφ Μπέζος στα κεντρικά γραφεία της Washington Post
Ο Τζεφ Μπέζος στα κεντρικά γραφεία της Washington Post - Sputnik Ελλάδα
Η βιομηχανική παραγωγή πρέπει να φύγει από τη Γη και να πάει σε άλλους πλανήτες σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος αποκάλυψε το όραμα του για την ίδρυση αποικίας στη Σελήνη με συνεργασία της εταιρείας του, Blue Origin, της Nasa και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Αποικία στη Σελήνη, βιομηχανική παραγωγή σε άλλους πλανήτες και αστεροειδείς και η Γη να μετατραπεί σε τόπο κατοικίας και ελαφριάς βιομηχανίας: Αυτά βλέπει για το μέλλον ο ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

«Θα πρέπει να φύγουμε απ' αυτόν τον πλανήτη. Θα φύγουμε και αυτό θα κάνει τον πλανήτη καλύτερο. Θα πηγαίνουμε και θα ερχόμαστε και όσοι θέλουν να μείνουν εδώ, θα μείνουν», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας σε συνέδριο για το διάστημα.

Κατά την εκτίμησή του, όλη η βαριά βιομηχανία θα φύγει και θα διεξάγεται στο διάστημα με τη χρήση ηλιακής ενέργειας. «Η Γη δεν είναι πολύ καλό μέρος για να εξασκείς βαριά βιομηχανία. Είναι αυτή τη στιγμή βολική για εμάς, αλλά στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον —μιλάω για μερικές δεκαετίες, ίσως 100 χρόνια- θα αρχίσει να είναι πιο εύκολο να κάνουμε στο διάστημα πολλά πράγματα που σήμερα κάνουμε στη Γη, επειδή θα έχουμε διαθέσιμη πολλή ενέργεια», δήλωσε, σύμφωνα με το Geek Wire.

Ο Τζεφ Μπέζος ελπίζει ότι η διαστημική εταιρεία του, Blue Origin, θα ενώσει τις δυνάμεις της με τη Nasa και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος με στόχο την ίδρυση αποικίας στη Σελήνη. Ο ίδιος ελπίζει ότι άλλοι οργανισμοί θα αναλάβουν αυτά τα σχέδια, εργαζόμενες με στόχο την ίδρυση τόπων διαβίωσης στη Σελήνη. Η εταιρεία του, ωστόσο, είναι έτοιμη να βοηθήσει εάν αυτό δεν συμβεί σύντομα, όπως δήλωσε.

Βραχυπρόθεσμα, η διαστημική εταιρεία του έχει ως βασικό στόχο να μειώσει το κόστος των διαστημικών ταξιδιών και, μεταξύ άλλων, θα χρησιμοποιήσει πλοία ως εξέδρες εκτόξευσης πυραύλων. Αντίθετα με τον Έλον Μασκ και τη Space X, η Blue Origin, όπως είπε, δεν έχει καθόλου σχέδια για αποστολή στον Άρη, αλλά επικεντρώνεται σε πιο κοντινούς προορισμούς.

Οι πύραυλοι αυτοί θα μπορούσαν να μεταφέρουν κόσμο στο διάστημα ώστε εκατομμύρια άνθρωποι να ζουν πια και να εργάζονται εκτός της Γης.

Τα σχέδια ίδρυσης αποικίας στη Σελήνη αποτελεί «γέφυρα» μεταξύ του βραχυπρόθεσμου σχεδίου για έναν νέο πύραυλο και του μακροπρόθεσμου για τη «μετακόμιση» της ανθρωπότητας εκτός πλανήτη.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала