Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Κάτοικοι Πεδίου του Άρεως κατά Δούρου: Απλή θεατής στη λειτουργία της πιάτσας ναρκωτικών

CC0 / / Παγκάκι σε πάρκο
Παγκάκι σε πάρκο - Sputnik Ελλάδα
Η Πρωτοβουλία κατοίκων για το Πεδίον του Άρεως καταγγέλει την Περιφέρεια Αττικής για αδιαφορία και απραξία, ειδικότερα στο ζήτημα της μετατροπής του δυτικού τμήματος του πάρκου σε πιάτσα των εμπόρων ναρκωτικών.

Σειρά ερωτημάτων στην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, απευθύνει η Πρωτοβουλία κατοίκων για το Πεδίον του Άρεως.

Αφορμή στάθηκε ανακοίνωση της Περιφέρειας στη οποία, όπως αναφέρουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας, υπάρχουν σαφείς αιχμές για τη δράση τους και τους σκοπούς τους. Χαρακτηρίζουν μάλιστα, τη συγκεκριμένη ανακοίνωση «ανάρμοστη» και «μνημείο παραπληροφόρησής» που προσβάλει τους Έλληνες πολίτες.

Καλούν έτσι την κ. Δούρου να απαντήσει σε δέκα ερωτήματα, μέσω των οποίων ζητούν να καταθέσει ονόματα και γεγονότα, γύρω από τις καταγγελίες για παραπληροφόρηση και ψεύδη «πολιτικάντιδων» στα σόσιαλ μίντια.

Υποστηρίζουν, ακόμη ότι ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν για το έργο της Περιφέρειας αφού, όπως υποστηρίζουν, αυτό είναι ανύπαρκτο ενώ καταγγέλλουν την μετατροπή του δυτικού τμήματος του Πεδίου του Άρεως σε πιάτσα των εμπόρων ναρκωτικών, στηλιτεύοντας παράλληλα την έλλειψη πρωτοβουλιών για το συγκεκριμένο θέμα από την κ. Δούρου.

Καταγγέλλουν επίσης, ότι η εταιρεία σεκιούριτι που έχει αναλάβει τη φύλαξη του πάρκου αρκείται στο αν ανοίγει και να κλείνει τις πόρτες και να απαγορεύει την είσοδο σε δημοσιογράφους. Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει, η Πρωτοβουλία κλειστές παραμένουν βασικές υποδομές του χώρου και κάνει ειδική αναφορά στα δύο αναψυκτήρια («Άλσος Οικονομίδη» και «Green Park»), που μισθώθηκαν σε ιδιώτες και όχι σε κάποιο δημόσιο φορέα.

Παράλληλα, αποδοκιμάζουν την επιλογή της Περιφέρειας να δώσουν άδεια λειτουργίας σε λούνα παρκ τη στιγμή που παραμένουν κλειστές οι παιδικές χαρές, μια δωρεάν λύση για επιστροφή του κόσμου στο Πεδίον του Άρεως.

Η Πρωτοβουλία κατοίκων για το Πεδίον του Άρεως θέτει ακόμη, ερώτημα στην κ. Δούρου για τις καταλήψεις της πλατείας Πρωτομαγιάς καταγγέλλοντας παράλληλα ότι η «η Περιφέρεια Αττικής δεν υπερασπίστηκε τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως από τις δημόσιες και συγκεκριμένες απειλές οργανώσεων»

Τέλος, ζητούν να μάθουν ποιο είναι το σχέδιο της Περιφέρειας για το Πεδίον του Άρεως και καλούν την κυρία Ρένα Δούρου να απαντήσει δημόσια σε αυτές τις ερωτήσεις και να κάνει γνωστές τις προθέσεις της.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала