Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Εκτός του καταλόγου των τρομοκρατών ο Μοχάμεντ Μόρσι και άλλοι 1.500 Αιγύπτιοι

© Sputnik / Andrey Stenin / Αιγύπτια υποστηρίκτρια του Μοχάμεντ Μόρσι
Αιγύπτια υποστηρίκτρια του Μοχάμεντ Μόρσι - Sputnik Ελλάδα
Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, μαζί με 1.500 ακόμη πολίτες εξαιρέθηκαν από τον κατάλογο των τρομοκρατών ύστερα από δικαστική απόφαση του Εφετείου του Καΐρου.

Τη διαγραφή από τον κατάλογο των τρομοκρατών 1.500 ατόμων αποφάσισε το Εφετείο του Καΐρου την Τετάρτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Youm7.

Μεταξύ των 1.500 ατόμων βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι υποθέσεις πρόκειται να επανεξεταστούν. 

Κατά τα προηγούμενα χρόνια, τα ποινικά δικαστήρια στο Κάιρο είχαν τοποθετήσει τους ηγέτες και τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που έχει απαγορευτεί στη Ρωσία, την Αίγυπτο και σε άλλες χώρες, στον κατάλογο των τρομοκρατών. Οι ηγέτες της οργάνωσης Μόρσι και Κατάτνι, ήταν οι πρώτοι που εντάχθηκαν στον κατάλογο.

Η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει επίσης άτομα ύποπτα για διασπορά των απόψεων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ή ακόμα και για βοήθεια προς την οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μοχάμεντ Μόρσι έγινε πρόεδρος της Αιγύπτου το 2012, μετά την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ και κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης».

Τον Ιούλιο του 2013, εν μέσω λαϊκής αντίθεσης, ο αιγυπτιακός στρατός απέπεμψε τον Μόρσι από την προεδρεία.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала