Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας για τον «Οικογενειακό Γιατρό»

CC0 / / Ιατρικό στηθοσκόπιο
Ιατρικό στηθοσκόπιο - Sputnik Ελλάδα
Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει ο «Οικογενειακός Γιατρός», εξηγεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Το υπουργείο εξηγεί πως με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών κάθε κάτοχος ΑΜΚΑ και ΑΥΠΑ αντιστοιχίσθηκε τυχαία και ηλεκτρονικά με έναν Οικογενειακό Ιατρό. Παράλληλα γνωστοποιεί ότι οι οικογενειακοί γιατροί μπορεί να προέρχονται από το Ε.Σ.Υ., που εργάζονται στις Το.Μ.Υ., στα Κέντρα Υγείας και σε άλλες δημόσιες μονάδες Π.Φ.Υ.

«Επίσης γιατροί που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Ομάδας Υγείας του άρθρου 106 του ν. 4461/2017, γιατροί συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Αναφορικά με τον τρόπο που έγινε η αντιστοίχιση, το υπ. Υγείας εξηγεί ότι έγινε με κριτήριο την ηλικία και τον τόπο διαμονής κάθε Λήπτη Υπηρεσιών Υγείας ενώ για τους Οικογενειακούς Ιατρούς κριτήριο ήταν, η ειδικότητα και ο τόπος παροχής υπηρεσιών.

Ετσι, όπως εξηγεί το υπουργείο, κάθε πολίτης αντιστοιχίσθηκε με βάση τον τόπο διαμονής του με έναν οικογενειακό γιατρό τυχαία, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο ανώτατος πληθυσμός. 

Να σημειωθεί, ότι για τους γιατρούς ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας, ο ανώτατος πληθυσμός ευθύνης τους είναι μέχρι 2.250 ενήλικες ενώ για τους παιδιάτρους, έως 1.500 παιδιά.

«Αυτό σημαίνει ότι στον ίδιο δήμο, όλοι οι "Οικογενειακοί Ιατροί" (ανάλογα με την ηλικία του πληθυσμού) αντιστοιχίζονται τυχαία με αριθμό Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας ίσο με το σύνολο των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας διαιρούμενο δια του αριθμού των ‘'Οικογενειακών Ιατρών'' που παρέχουν υπηρεσίες εντός του δήμου», διευκρινίζει το υπουργείο.

Εξηγεί ακόμα ότι η αντιστοίχιση ενός Λήπτη Υπηρεσιών Υγείας με Οικογενειακό Ιατρό δεν σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος λήπτης θα εγγραφεί κιόλας στον γιατρό.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала