Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εσκεμμένα ψέματα τα περί 1000 επιστροφών προσφύγων στην Σάμο, διαμηνύει ο Βίτσας

© Φωτογραφία : SOOC/Nikos LibertasΟ υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας - Sputnik Ελλάδα
Διαψεύδει ο Δημήτρης Βίτσας τα περί επιστροφής 1.000 προσφύγων στην Σάμο, ενώ χαρακτηρίζει ψέματα τα περί ανταλλαγμάτων για τη δημιουργία νέων κέντρων υποδοχής προσφύγων.

Άγνοια ή αντιπολιτευτική διάθεση «βλέπει» ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας πίσω από τα σενάρια για δημιουργία νέων Κέντρων υποδοχής προσφύγων σε αντάλλαγμα με τον χαμηλό ΦΠΑ για τα πέντε νησιά του Αιγαίου.

Χαρακτηρίζει ψέματα τα περί ανταλλαγμάτων, καθώς και εσκεμμένα ψευδή τα δημοσιεύματα περί 1000 επιστροφών στην Σάμο (την περασμένη εβδομάδα ανέφεραν 5000) ή περί δημιουργίας νέων ΚΥΤ και «τερατωδώς ψευδείς» τις δηλώσεις ή φημολογίες ανθρώπων που έχουν δημόσιο λόγο.

Ξεκαθαρίζει ότι «κανένα συμπέρασμα της Συνόδου και καμία Συμφωνία δεν αφορά στα νησιά μας. Η κατάσταση παραμένει και θα παραμείνει ως έχει. Ένα ΚΥΤ στην Λέσβο, ένα στην Χίο, ένα στην Σάμο, ένα στην Κω και ένα στην Λέρο. Αυτά δηλαδή που υπάρχουν και ο στόχος είναι να αποσυμπιεστούν. Οτιδήποτε άλλο είναι ψέμα».

Για τις επανενώσεις διευκρινίζει ότι αφορούν αποκλειστικά διαδικασίες και κέντρα της ενδοχώρας και όχι των 5 νησιών. «Κανείς δεν θα πάει απευθείας από τα νησιά για να επανενωθεί με την οικογένεια του στη Γερμανία και κανείς δεν θα επιστραφεί από την Γερμανία στα ελληνικά νησιά» αναφέρει σε επιστολή του.

Ειδικότερα για την Σάμο, τονίζει ότι πρότεινε να εξευρεθεί νέος χώρος για την δημιουργία ΚΥΤ, δυναμικότητας έως 1.200 ατόμων που θα αντικαταστήσει το υπάρχον. «'Αντικαταστήσει' σημαίνει πως το νέο ΚΥΤ θα λειτουργήσει μόνο και μόλις το υπάρχον ΚΥΤ σταματήσει την λειτουργία του. Το δε υπάρχον, σε συμφωνία με το ΥΠΕΘΑ, θα αποδοθεί σαν χώρος στον Δήμο Σάμου» σημειώνει.

 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала