Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μήνυμα Ντράγκι: Η ενισχυμένη εποπτεία δεν εγγυάται το waiver

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOCΟ πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι - Sputnik Ελλάδα
Ξεκαθαρίζει ο Ντράγκι ότι για τη συνέχιση του waiver δεν αρκεί η αυξημένη εποπτεία στη μεταμνημονιακή εποχή. Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο μόνο αν υπάρξει θετική αξιολόγηση για το χρέος από την Κεντρική Τράπεζα.

Μόνο με μία θετική αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να συνεχιστεί το waiver για τα ελληνικά ομόλογα διεμήνυσε ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι διευκρινίζοντας ότι η ενισχυμένη εποπτεία δεν το εγγυάται.

Κληθείς να απαντήσει σε ερωτήσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου και του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά, για το αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα ο επικεφαλής της ΕΚΤ προειδοποίησε ότι για να συνεχιστεί το waiver μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να υπάρξει η θετική αξιολόγηση από την πλευρά της ΕΚΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η ΕΚT θα κάνει τη δική της αξιολόγηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς και την αξιολόγηση της διαχείρισης των κινδύνων, μετά την έγκριση της τελευταίας απόφασης του Eurogroup από τα εθνικά κοινοβούλια της ευρωζώνης και μετά τις απαραίτητες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Ξεκαθάρισε ότι το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας στο οποίο θα υπαχθεί η Ελλάδα μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στις 20 Αυγούστου, δεν εγγυάται την συνέχιση του waiver.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала