Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Σκουρλέτης: Εντός του 2018 η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

© Φωτογραφία : SOOC/Menelaos MyrillasΟ υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης
Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης - Sputnik Ελλάδα
Πρόκειται για έμπρακτη δέσμευση, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση δεσμεύεται νομοθετικά μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για λύση στο εν λόγω ζήτημα.

Για «έμπρακτη δέσμευση» μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην τροπολογία που κατατέθηκε για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει «συγκεκριμένη πρόταση που θα έρθει προς ψήφιση εντός του 2018".

Κάλπη - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού: Το παράδειγμα των άλλων χωρών και οι δυσκολίες εφαρμογής
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την τοποθέτησή του στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, επί του νομοσχεδίου για τον Κλεισθένη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση δεσμεύεται νομοθετικά μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφού ξεπεράσει τεχνικά ζητήματα και ζητήματα νομιμότητας να έρθει με μια συγκεκριμένη πρόταση που να δίνει απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

"Διότι εμείς πραγματικά, χωρίς γενικόλογες αναφορές, ανέξοδες, θεωρούμε ότι έχουν δικαίωμα οι Έλληνες του εξωτερικού — και ιδίως εκείνοι που έφυγαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης — να βρεθεί μια ασφαλής μέθοδος που θα τους δίνει το δικαίωμα να εκφράζονται στις βουλευτικές εκλογές", τόνισε.

Ο ίδιος καταλόγισε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι ενώ από το 2001, προβλέφθηκε η επιστολική ψήφος, ποτέ δεν αναζητήθηκε ένας πρακτικός τρόπος για να γίνει αυτό.

"Η τροπολογία είναι έμπρακτη δέσμευση. Θα έχουμε συγκεκριμένη πρόταση που θα έρθει προς ψήφιση εντός του 2018" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала