Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για την περιουσία που έχει το έτερόν τους ήμισυ

CC0 / Free-Photos / brideΝεόνυμφοι την ημέρα του γάμου τους.
Νεόνυμφοι την ημέρα του γάμου τους. - Sputnik Ελλάδα
Για την κληρονομιά της μελλοντικής τους συζύγου φαίνεται ότι ενδιαφέρονται οι υποψήφιοι γαμπροί στη Γερμανία, σύμφωνα με τα ευρήματα έκθεσης της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας.

Μπορεί η προίκα να είναι ελληνική παράδοση, αλλά και τα κριτήρια των Γερμανών όσον αφορά στην επιλογή της συζύγου, δεν φαίνεται να διαφέρουν πολύ. Σύμφωνα με έκθεση της Bundesbank και όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι Γερμανοί ενδιαφέρονται περισσότερο για την περιουσία της γυναίκας που θα παντρευτούν, παρά για το εισόδημά της.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έκθεση, οι Γερμανοί δίνουν έμφαση στην κληρονομιά που θα μπορούσε να μεταβιβάσει η οικογένεια της συντρόφου τους στην ίδια. Μάλιστα, όπως σημειώνεται, η περιουσία θεωρείται 2,5 φορές πιο σημαντική από το εισόδημα για έναν γάμο στη μεγαλύτερη οικονομίας της Ευρώπης.

Βέβαια, το εν λόγω εύρημα δεν συνιστά τόσο συνειδητή επιλογή των Γερμανών, όσο ένα σύμπτωμα που συναντάται σε ανθρώπους από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και βάσει του οποίου, η κληρονομούμενη περιουσία αποκτά ολοένα και περισσότερη σημασία για την εξασφάλιση του ετήσιου εισοδήματος στη Γερμανία.

Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι οι γάμοι στη Γερμανία γίνονται για λόγους οικονομικού συμφέροντος. «Μία τέτοια κυνική άποψη για τον γάμο θα ερχόταν σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη για τις σχέσεις που καθοδηγούνται κυρίως από την αμοιβαία στοργή», παρατηρούν οι οικονομολόγοι της έκθεσης, χωρίς αυτό να αναιρεί τη δυνατότητα που έχουν οι άνθρωποι να λαμβάνουν υπ'όψιν τους αυτές τις πληροφορίες, όταν διαλέγουν σύζυγο.

Άλλωστε, όπως λένε, μια μεγάλη περιουσία μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στο ξεκίνημα της κοινής ζωής ενός ζευγαριού.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, τις τελευταίες δεκαετίες έχει σημειωθεί «άνοδος της ανισότητας στον πλούτο που μπορεί να προσδώσει νέα σημασία στην κληρονομούμενη περιουσία για τις επιλογές στους συντρόφους».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала