Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Υπέρ των κατεδαφίσεων το ΤΕΕ

© AFP 2022 / Angelos TzortzinisΜέσα στα καμένα σπίτια στον Νέο Βουτζά, Ιούλιος 2018
Μέσα στα καμένα σπίτια στον Νέο Βουτζά, Ιούλιος 2018 - Sputnik Ελλάδα
Την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης στηρίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. Την Παρασκευή αναμένεται συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός έκανε λόγο για ανάγκη διακομματικής συναίνεσης και ουσιαστικής συνεργασίας της Πολιτείας με όλους τους επιστημονικούς φορείς για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Η ολομέλεια της Βουλής - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Στη Βουλή η τροπολογία για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων
Αν υπάρξει διακομματική συναίνεση και ουσιαστική συνεργασία της Πολιτείας με όλους τους επιστημονικούς φορείς, μπορούμε στα δύο επόμενα χρόνια να έχουμε κάνει όσα δεν έχουν γίνει επί δεκαετίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινός.
Ο κ. Στασινός, δήλωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση έκανε επιτέλους το επόμενο, δημοσιεύοντας την υπουργική απόφαση για το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών αλλά επισήμανε ότι η προσπάθεια αυτή δεν αρκεί.
Μπουλντόζα σε κατεδάφιση - Sputnik Ελλάδα
Αυθαίρετα και μπουλντόζα: Η διαδικασία της κατεδάφισης και η αναμονή 10 ετών
«Για να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας και να εμπεδωθεί κουλτούρα νομιμότητας στην ελληνική κοινωνία, που επί δεκαετίες έχτιζε αυθαίρετα χωρίς μελέτη και επίβλεψη από μηχανικούς, χρειάζεται έμπρακτο μήνυμα τέλους εποχής», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, τόνισε την ανάγκη κατάρτισης πολεοδομικού σχεδιασμού σε ολόκληρη τη χώρα, για να σταματήσει κάποια στιγμή η Ελλάδα να έχει άναρχη δόμηση και οι Έλληνες να περπατούν σε στενά και αδιέξοδα δρομάκια.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι το ΤΕΕ έχει καταθέσει δημόσια, συνεχώς, επί δεκαετίες, προτάσεις για την επίσπευση του σχεδιασμού και προέταξε πως σήμερα είναι απαραίτητο να προχωρήσουν άμεσα τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια που θα θέσουν όρους και προϋποθέσεις χρήσεων και δόμησης σε ολόκληρη την έκταση κάθε δήμου, ώστε να σταματήσει να υπάρχει η έννοια της «εκτός σχεδίου» περιοχής.

Επανέλαβε την πρόταση του Επιμελητηρίου για ενιαίο πληροφοριακό σύστημα — ομπρέλα, μία ολοκληρωμένη λύση για τη δημιουργία ενός ενιαίου ψηφιακού χάρτη, κοινού για όλη την δημόσια διοίκηση αλλά και τους πολίτες, με όλες τις «θεσμικές γραμμές», δηλαδή με όλα τα απαραίτητα γεωχωρικά δεδομένα, ώστε να είναι ξεκάθαρο σε όλους τι επιτρέπεται και πού».

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή θα υπάρξει συνάντηση του Επιμελητηρίου με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη για να συμβάλουν αποτελεσματικά στην επόμενη ημέρα στην κατεστραμμένη περιοχή, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου στο Μάτι.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала