Παραμένει η διχογνωμία Κομισιόν - ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOCΚομισιόν
Κομισιόν - Sputnik Ελλάδα
Παραμένει η διχογνωμία μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, με τις Βρυξέλλες να χαρακτηρίζουν επαρκή τα μέτρα του Eurogroup.

Επαρκή χαρακτήρισε τα μέτρα του Eurogroup για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, επιβεβαιώνοντας τη διχογνωμία στους κόλπους των δανειστών.

«Τα μέτρα της Ευρωζώνης για το ελληνικό χρέος είναι επαρκή κατά την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ευρωπαία αξιωματούχος.

Ερωτηθείσα, μάλιστα, για την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, η ίδια έσπευσε να εξηγήσει ότι «παγίως το Ταμείο είναι πιο συγκρατημένο στις εκτιμήσεις του, σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ - Sputnik Ελλάδα
Το ΔΝΤ επιμένει στη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου

Στην ανάλυση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους, γίνεται λόγος για υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις εκ μέρους της Κομισιόν τόσο ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, όσο και ως προς τον ρυθμό ανάπτυξης, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι παρά τη σαφή βελτίωση των μεσοπρόθεσμων προοπτικών βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, οι μακροοικονομικές αβεβαιότητες παραμένουν.

Η Αθήνα, μέσω του εκπροσώπου της στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, έκανε λόγο για «υπερβολικά απαισιόδοξες» εκτιμήσεις και επικαλέστηκε τις υψηλές δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας, κατά τελευταία χρόνια.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала