Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

ΠΡΑΤΤΩ: Συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, να επιμερίσει ο πρωθυπουργός την πολιτική ευθύνη

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC / Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά - Sputnik Ελλάδα
Ως συγκυβερνώσα κίνηση, η ΠΡΑΤΤΩ αναφέρει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί για τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ζητεί συγγνώμη από το λαό που στην προσπάθεια για υπέρβαση των μνημονίων, δεν άλλαξε ριζικά το σύστημα «που μετέτρεψε την ελληνική κοινωνία συνυπεύθυνη στην παρανομία».

«Ο επιμερισμός της Πολιτικής Ευθύνης πρέπει να είναι άμεσος και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Πρωθυπουργού να το ασκήσει», αναφέρει η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά, υποδεικνύοντας εμμέσως στον Αλέξη Τσίπρα να καταλογίσει ευθύνες.

Η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, ανακοίνωσε ότι η ίδια αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί «ως συγκυβερνώσα Κίνηση».

Τονίζει ότι η τραγωδία ανέδειξε διαχρονικά προβλήματα, τα οποία η κυβέρνηση στην προσπάθειά της για υπέρβαση των μνημονίων, δεν κατάφερε να αλλάξει.

«Οφείλουμε να ζητήσουμε μία ειλικρινή συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό, που στη διάρκεια της προσπάθειάς μας για υπέρβαση των μνημονίων, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε όπως οφείλαμε και έχει ανάγκη ο τόπος, εκείνες τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής και της διαπλοκής, είχαν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία και ταυτόχρονα το νομιμοποιούσε», αναφέρει η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ.

Η ΠΡΑΤΤΩ, επισημαίνει ότι πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα τα ανακοινωθέντα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων και μάλιστα να αφορούν και όλους τους άλλους πληγέντες από καταστροφές, όπως της Κινέτας και της Μάνδρας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала