Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πρόστιμα πάνω από 2,2 εκατ. σε επιχειρήσεις τουρισμού από ΣΕΠΕ

© AFP 2023 / Aris Messinis / Τουρίστρια στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας
Τουρίστρια στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας - Sputnik Ελλάδα
Ξεπερνούν τα 2,2 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα που επέβαλε το ΣΕΠΕ για ελέγχους που έγιναν τον Μάιο και τον Ιούνιο σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 2,282 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε συνολικά 2.319 ελέγχους που διενήργησε τον Μάιο και τον Ιούνιο σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Συνολικά επιβλήθηκαν 525 πρόστιμα, ενώ σε άλλες 86 περιπτώσεις η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου και αφορούν φαινόμενα αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες στόχευσης που δίνουν τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Εργασίας.

Σε εξέλιξη θα βρίσκεται έως και τις 15 Σεπτέμβριου πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων στην Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του ΣΕΠΕ, των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, ακολουθώντας τη μεθοδολογία και τις καλές πρακτικές του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόστηκε πέρυσι στην Αττική.

Την Κυριακή 15 Ιουλίου, ημέρα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων του Σ.ΕΠ.Ε. διενήργησαν πανελλαδικά 510 ελέγχους, επιβάλλοντας 47 πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 139.848,93 ευρώ.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала