Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Σφοδρή αντιπαράθεση για το SMS - ντιρεκτίβα που φέρεται να έστειλε το Μαξίμου

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOCΜέγαρο Μαξίμου
Μέγαρο Μαξίμου - Sputnik Ελλάδα
Στην ΕΣΗΕΑ προσέφυγε ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός για το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ότι η κυβέρνηση έστειλε SMS με οδηγίες για την επικοινωνιακή διαχείριση των πυρκαγιών. Στην αντεπίθεση ο Ελεύθερος Τύπος.

Διάβημα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έκανε ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, και ζητάει να αποκατασταθεί η αλήθεια σχετικά με το «ψευδές», όπως το χαρακτηρίζει, ρεπορτάζ της Κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος για SMS του Μεγάρου Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με οδηγίες για την επικοινωνιακή διαχείριση των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Ο κ. Καρτερός, ο οποίος είναι και μέλος της ΕΣΗΕΑ ζητεί να διερευνηθούν από τα πειθαρχικά της Ένωσης, οι ευθύνες τυχόν μελών της.

«Αυτό ή έστω παρόμοιο SMS, ουδέποτε συντάχθηκε, στάλθηκε, ή με οποιονδήποτε τρόπο υπήρξε από την πλευρά μας. Και το κείμενο που δημοσίευσε η εν λόγω εφημερίδα, ως SMS προερχόμενο από το Μέγαρο Μαξίμου, αποτελεί προϊόν προπαγανδιστικής φαντασίας, που σαφώς προορίζεται για να πλήξει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό», γράφει στην επιστολή του ο κ. Καρτερός.

Σε υψηλούς τόνους απαντά ο Ελεύθερος Τύπος

«Η μοναδική προπαγανδιστική φαντασία που υπάρχει βρίσκεται στο μυαλό του κ. Θανάση Καρτερού και του επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου», απαντά ο Ελεύθερος Τύπος.

Περνά μάλιστα στην αντεπίθεση και τονίζει προς τον κ. Καρτερό ότι ο Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, απαγορεύει ρητά σε δημοσιογράφο — μέλος της ΕΣΗΕΑ να ασκεί καθήκοντα συμβούλου σε κυβερνητική θέση ταυτόχρονα με την ιδιότητα του πολιτικού αρθρογράφου, «όπως ασκεί ο ίδιος στο Μαξίμου και την εφημερίδα Αυγή».

Ο Ελεύθερος Τύπος επιμένει στο ρεπορτάζ του και κατηγορεί την κυβέρνηση και το επικοινωνιακό της επιτελείο ότι προκαλεί αντί να σιωπήσει «για τη μακάβρια επικοινωνιακή προπαγάνδα που έστησαν με φόντο την εθνική τραγωδία».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала