Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Απαγορεύτηκε σε «Πασταφαριανή» να φορέσει σουρωτήρι σε επίσημη φωτογραφία στην Ολλανδία

CC0 / / Σουρωτήρια ζυμαρικών
Σουρωτήρια ζυμαρικών - Sputnik Ελλάδα
Η άρνηση του Συμβουλίου της Επικρατείας να δικαιώσει το αίτημα μιας Ολλανδής να φορέσει σουρωτήρι ζυμαρικών στο κεφάλι της για τη φωτογραφία διαβατηρίου της, την οδηγεί στη σκέψη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν μπόρεσε να δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ολλανδίας μια γυναίκα από την πόλη Ναϊμέχεν που διεκδικούσε το δικαίωμά της να φορά στο κεφάλι ένα σουρωτήρι ζυμαρικών στη φωτογραφία διαβατηρίου της.

Η Μιένκε ντε Βίλντε, μέλος της «Εκκλησίας του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος», υποστήριξε ότι η άρνηση των αρχών της πόλης της να της επιτρέψουν να φορέσει το σουρωτήρι στη φωτογραφία διαβατηρίου της, παραβιάζει τις θρησκευτικές της ελευθερίες.

Ωστόσο, το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο είχε προσφύγει η ίδια, δικαίωσε τις αρχές του Ναϊμέχεν για την απόφασή τους. Ο Πασταφαριανισμός δεν είναι θρησκεία και ως εκ τούτου οι λειτουργοί του δεν μπορούν να φορούν κουζινικό εξοπλισμό σε επίσημες φωτογραφίες, τόνισε το ολλανδικό ΣτΕ.

Η ντε Βίλντε, σύμφωνα με το dutchnews.nl, σκέφτεται τώρα να φέρει την υπόθεσή της ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας ότι η θρησκεία της, ο Πασταφαριανισμός, είναι αναγνωρισμένη σε κάποιες χώρες της ΕΕ.

Ο Πασταφαριανισμός αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ ως μια «χαλαρή» εναλλακτική στις παραδοσιακές θρησκείες και πλέον έχει αποκτήσει υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала