Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Τουρκία σχεδιάζει την εγχώρια παραγωγή προϊόντων που σήμερα εισάγει

© AP Photo / Lefteris Pitarakis / Η τουρκική οικονομία σε κρίση
Η τουρκική οικονομία σε κρίση - Sputnik Ελλάδα
Η Τουρκία φιλοδοξεί να προχωρήσει στην εγχώρια κατασκευή αγαθών τα οποία σήμερα εισάγει και ξεπερνούν σε αξία τα 30 δισ. δολάρια. Μέτρα για την οικονομική στήριξη των εταιρειών που θα προχωρήσουν στην κατασκευή αυτών των προϊόντων ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Η Τουρκία σχεδιάζει να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή, προχωρώντας στην κατασκευή αγαθών η εισαγωγή των οποίων ξεπερνά σήμερα τα 30 δισ. δολάρια. Η Άγκυρα θα αυξήσει την οικονομική υποστήριξη για εταιρείες που παράγουν τέτοια αγαθά, όπως δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μουσταφά Βαράνκ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

«Ξεκινάμε την τοπική κατασκευή κατηγοριών προϊόντων πρώτης προτεραιότητας, των οποίων οι εισαγωγές ανέρχονται τουλάχιστον σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Οργανισμοί για την ανάπτυξη θα βοηθήσουν σε 1.500 έργα, διαθέτοντας 500 εκατομμύρια λίρες (83 εκατομμύρια δολάρια) και επιπλέον 100 εκατομμύρια λίρες (17 εκατομμύρια δολάρια) για να υποστηρίξουν πλατφόρμες για την τεχνολογική ανάπτυξη», δήλωσε ο Βαράνκ.

Δολάριο - τουρκική λίρα - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Υπουργός Εμπορίου Τουρκίας: Θα ανταποδώσουμε εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν επιπλέον κυρώσεις

Η δήλωση έρχεται μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση Τραμπ για τον διπλασιασμό των δασμών στις εισαγωγές μετάλλων από την Τουρκία, που είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική υποχώρηση της τουρκικής λίρας σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου. Ωστόσο, το νόμισμα της χώρας εμφανίστηκε να ενισχύεται εκ νέου μετά από αναφορές στα ΜΜΕ την Τετάρτη και την Πέμπτη για την πρόθεση του Κατάρ να επενδύσει 15 δισ. στην τουρκική οικονομία.

Η Τουρκία, από τη μεριά της, απάντησε στην κίνηση των ΗΠΑ αυξάνοντας τους δασμούς σε 22 τύπους αμερικανικών αγαθών. Συγκεκριμένα η χώρα επέβαλε υψηλότερους δασμούς σε αμερικανικά αυτοκίνητα, αλκοόλ, φρούτα, καλλυντικά και καπνικά προϊόντα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала