Νέο εκστρατευτικό αμφίβιο πλοίο ανακοίνωσε ρωσική εταιρεία παραγωγής

© Sputnik / Igor ZaremboΕπιδρομή από το μεγάλο αμφίβιο επιθετικό πλοίο «Αλεξάντερ Σαμπάλιν»
Επιδρομή από το μεγάλο αμφίβιο επιθετικό πλοίο «Αλεξάντερ Σαμπάλιν» - Sputnik Ελλάδα
To νέο πλοίο που θα κατασκευαστεί θα μπορεί να στεγάσει ένα κινητό νοσοκομείο, ενώ θα συνδυάζει ταυτόχρονα τις τις λειτουργίες ενός μεταφορέα ελικοπτέρων και ενός αμφίβιου επιθετικού σκάφους.

Τη δημιουργία ενός νέου εκστρατευτικού αμφίβιου πλοίου ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία παραγωγής πλωτών μέσων United Shipbuilding Corporation (USC). Το σκάφος θα συνδυάζει τις λειτουργίες ενός αμφίβιου επιθετικού σκάφους, αλλά και εκείνες του μεταφορέα ελικοπτέρων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της USC Αλεξέι Ραχμάνοφ στο Sputnik.

«Θα κατασκευάσουμε ένα εκστρατευτικό σκάφος εντός του πλαισίου του παρόντος προγράμματος στρατιωτικών προμηθειών, το οποίο θα συνδυάζει τις λειτουργίες ενός μεταφορέα ελικοπτέρων και ενός αμφίβιου επιθετικού σκάφους. Ταυτόχρονα θα μπορεί να στεγάσει ένα κινητό νοσοκομείο. Θα πρόκειται για ένα συνολικό πλοίο», εξήγησε ο Ραχμάνοφ.

Από την πλευρά του, ο ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Ρωσία θα κατασκευάσει αμφίβια επιθετικά πλοία που θα μπορούν να μεταφέρουν ελικόπτερα, να δεχτούν προσγειώσεις αεροσκαφών, αλλά και αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала