Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε ΕΕ και Ιταλία για την τύχη του πλοίου Diciotti

© Φωτογραφία : Hara Kaminara / SOS MEDITERRANEE / Διάσωση μεταναστών από το Aquarius
Διάσωση μεταναστών από το Aquarius - Sputnik Ελλάδα
Η κυβέρνηση της Ιταλίας απείλησε την Παρασκευή την ΕΕ ότι θα μειώσει τα κονδύλια προς αυτή, εκτός αν άλλα κράτη δεχτούν πλοίο με μετανάστες που βρίσκεται σε λιμάνι της Ιταλίας, προκαλώντας τη μήνη της ΕΕ.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουσέπε Κόντε δήλωσε ότι οι απεσταλμένοι από τα κράτη της ΕΕ που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες την Παρασκευή δεν κατέληξαν σε συμφωνία να μοιραστούν τους 150 μετανάστες του πλοίου Diciotti, που έχει δέσει στην Κατάνια από τη Δευτέρα.

Η Ιταλία θα «ενεργήσει αναλόγως», δήλωσε στο Facebook, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ δεν τήρησε τις αρχές της «αλληλεγγύης και της ευθύνης» και ότι υπήρχε ένα χάσμα μεταξύ του λόγου και των πράξεων που χρωματίστηκε από «υποκρισία».

Περισσότεροι από 650.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στις ιταλικές ακτές από το 2014 και η Ρώμη έχειξεκινήσει να ακολουθεί μια άκαμπτη γραμμή κατά της μετανάστευσης, λέγοντας ότι δεν θα δεχτεί άλλα πλοία διάσωσης, εκτός αν άλλα κράτη της ΕΕ συμφωνήσουν να δεχτούν τους μετανάστες.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала