Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Εφαρμόσαμε το νόμο στην αποφυλάκιση Φλώρου

CC0 / / Σφυρί δικαστηρίου
Σφυρί δικαστηρίου - Sputnik Ελλάδα
Φαρισαϊσμό και υποκρισία για την υπόθεση της αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου της Energa καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Τονίζει ότι οι δικαστικοί εφάρμοσαν το νόμο και καλεί όσους «οργισμένοι» ψάχνουν τον υπαίτιο της αποφυλάκισης να ζητήσουν να διερευνηθεί ο τρόπος χορήγησης πιστοποιητικών αναπηρίας.

Οργισμένη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου της Energa.

«Ξεπερνάει όμως κάθε όριο φαρισαϊσμού και υποκρισίας να καταγγέλλονται από θεσμικούς φορείς αυτοί που εφάρμοσαν το Νόμο ενεργώντας σύμφωνα με τη συνταγματική τους αποστολή! Η εποχή που Δικαστές και Εισαγγελείς έπαιζαν το ρόλο της «Ιφιγένειας» σιωπώντας σε τέτοιες προκλήσεις, έχει πλέον περάσει», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δικαστές και Εισαγγελείς, τονίζουν ότι υποχρέωση του δικαστή είναι να εφαρμόζει το νόμο, «ανεξάρτητα από το εάν συμφωνεί ή όχι με αυτόν» και καλεί εκείνους που «οργισμένοι» ψάχνουν τους υπαίτιους για τέτοιες αποφυλακίσεις, να ζητήσουν να αλλάξει ο νόμος ή να διερευνηθεί ο τρόπος χορήγησης των πιστοποιητικών αναπηρίας «εάν κρίνουν ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Οι δικαστικοί παραθέτουν μάλιστα το άρθρο του ποινικού κώδικα που ορίζει τους όρους αποφυλάκιση για καταδίκους με βεβαιωμένη αναπηρία άνω του 67%.

«Στην προκειμένη περίπτωση ο κρατούμενος προσκόμισε στο Δικαστικό Συμβούλιο σχετική βεβαίωση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που τον έκρινε ανάπηρο σε ποσοστό 70%. Επομένως δεν υπήρχε καμία άλλη δυνατότητα για το Συμβούλιο από την απόλυση του καταδίκου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала