Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μειωμένο ποσοστό αναπηρίας δίνει το ΚΕΠΑ για τον Αριστείδη Φλώρο

CC0 / rawpixel / documentΙατρική εξέταση.
Ιατρική εξέταση. - Sputnik Ελλάδα
Στο 55% το ποσοστό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου, σύμφωνα με τη δευτεροβάθμια επιτροπή του ΚΕΠΑ. Ενδεχόμενες ευθύνες για τα αδικήματα της έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και της ενεργητικής ή παθητικής δωροδοκίας θα αναζητήσει, μεταξύ άλλων, η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Νέα τροπή έχει πάρει η υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, η οποία παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και μπαίνει στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Μετά και τις νέες πληροφορίες που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για ενδεχόμενη πλαστογραφία των ιατρικών εγγράφων, βάσει των οποίων αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος, η Εισαγγελία Διαφθοράς θα διεξάγει έρευνα για την υπόθεση, με στόχο να εντοπιστούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την έκδοση της ιατρικής γνωμάτευσης του 39χρονου επιχειρηματία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για την υπόθεση Energa, μήνυση από συνεργάτη του Μητσοτάκη

Η εισαγγελική έρευνα ανακινήθηκε έπειτα από την έγκριση της έφεσης του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου επί του βουλεύματος, με το οποίο ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Energa-Hellas Power αποφυλακίστηκε. Ο αντιεισαγγελέας έκανε λόγο, συγκεκριμένα, για «πιστοποιητικό αναπηρίας», το οποίο είναι «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Ειδικότερα, η Εισαγγελία Διαφθοράς θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες για τη διάπραξη των αδικημάτων:

— Της έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

— Της ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

— Της ψευδούς αναφοράς στην αρχή.

— Της ενεργητικής ή παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος.

Στο 55% το ποσοστό αναπηρίας

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Capital.gr, η επανεκτίμηση του ιατρικού φακέλου του Φλώρου, την περασμένη Παρασκευή, μείωσε το ποσοστό αναπηρίας του στο 55% (από 70%) και ήταν η βασική αιτία ανατροπής του βουλεύματος, με το οποίο οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές.

Οι καταγγελίες περί «πλαστότητας» ιατρικών γνωματεύσεων οδήγησαν σε επανεξέταση του ιατρικού φακέλου από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με παραγγελία του ΕΦΚΑ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως «το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου ανέρχεται σε ποσοστό 55%, κατά ιατρική εκτίμηση».

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ προσέφυγε στη δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, ζητώντας επαναπροσδιορισμό του συνολικού ποσοστού αναπηρίας του 39χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος είχε αποφυλακιστεί προσωρινά, χάρη στις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, οι οποίες προβλέπουν την αποφυλάκιση κρατούμενων που διαθέτουν, μεταξύ άλλων, ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала