Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Στεφάνι στην οικία του Ιωάννη Καποδίστρια για τη συμπλήρωση 190 ετών ελληνορωσικών σχέσεων

© Sputnik / Gennady Melnik / O πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόβ, και ο δήμαρχος του Πόρου, Ιωάννης Δημητριάδης
O πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόβ, και ο δήμαρχος του Πόρου, Ιωάννης Δημητριάδης - Sputnik Ελλάδα
190 έτη συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, με τον Ρώσο πρέσβη να βρίσκεται στο νησί του Πόρου για να καταθέσει στεφάνι στην οικία του Ιωάννη Καποδίστρια.

Στεφάνι στην κατοικία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, κατέθεσαν ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόβ, και ο δήμαρχος του Πόρου, Ιωάννης Δημητριάδης.

Η συμβολική ενέργεια των δύο ανδρών εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 190 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Μόσχας.

Σημειώνεται ότι η έναρξη των διμερών σχέσεων επισφραγίστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1928, έπειτα από την επίδοση των διαπιστευτηρίων του Ρώσου εκπροσώπου, Μαρκ Βούλγαρη, στον Ιωάννη Καποδίστρια, στην οικεία του τελευταίου στον Πόρο.

​Για τον λόγο αυτό, ο Πόρος αποτελεί εδώ και σχεδόν δύο αιώνες σημείο αναφοράς των ελληνορωσικών σχέσεων, γεγονός που αναδεικνύεται και από την αναθηματική πλακέτα που τοποθετήθηκε από τη ρωσική πρεσβεία και τον δήμο Πόρου, το 2016 στο κτήριο που αποτέλεσε την οικία του πρώτου κυβερνήτη του ελληνικού κράτους.

Με αφορμή, μάλιστα, την επέτειο, στο λιμάνι του νησιού βρίσκεται από την Κυριακή η φρεγάτα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού «Admiral Essen», μήκους 125 μέτρων και με πλήρωμα 175 ανδρών.

© Sputnik / Gennady Melnik / Τελετή για τη συμπλήρωση 190 ετών ελληνορωσικών σχέσεων
Τελετή για τη συμπλήρωση 190 ετών ελληνορωσικών σχέσεων - Sputnik Ελλάδα
Τελετή για τη συμπλήρωση 190 ετών ελληνορωσικών σχέσεων
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала