Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Νομικό μπάχαλο με τον διορισμό... νεκρού στην πολιτική αεροπορία της Κύπρου

CC0 / / Σφυρί δικαστηρίου
Σφυρί δικαστηρίου - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
Στα γρανάζια του δικαστικού συστήματος και της γραφειοκρατίας πιάστηκε και συνεχίζει να βρίσκεται ακόμη και μετά θάνατον ένας Κύπριος για τον διορισμό του στη θέση διευθυντή στο τμήμα πολιτικής αεροπορίας.

Μια περίπλοκη νομική διαδικασία οδήγησε τις αρμόδιες αρχές της Κύπρου στην επανεξέταση υπόθεσης διορισμού παρότι ο ενδιαφερόμενος είχε φύγει από τη ζωή.

Ο λόγος για τον διορισμό στη θέση διευθυντή στο τμήμα πολιτικής αεροπορίας. Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) προέβη στον επίδικο διορισμό πέντε φορές μέχρι σήμερα, ενώ υπάρχουν τρεις ακυρωτικές δικαστικές αποφάσεις και δύο προσφυγές που εκκρεμούν, όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο πρόλογος της απόφασης του Εφετείου, «η διαδικασία πλήρωσης της θέσης του διευθυντή Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας που άρχισε στις 11 Ιουλίου 2005, δεν έμελλε, μέχρι σήμερα, να τελειώσει».

Ο διορισμός του ακυρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2014, ακολούθησε έφεση από τον ενδιαφερόμενο, η οποία προωθήθηκε από τους διαχειριστές της περιουσίας του αφού στη διάρκεια της εν λόγω διαδικασίας απεβίωσε.

Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, το 2016, συμμορφούμενη με την απόφαση του Δικαστηρίου, προέβη σε μία ακόμη επανεξέταση διορίζοντας τον αποβιώσαντα στη θέση του διευθυντή, αναδρομικά από τις 3 Οκτωβρίου 2005 μέχρι τις 20 Απριλίου 2014, ημερομηνία κατά την οποία απεβίωσε. Εναντίον, όμως, της απόφασης αυτής εκκρεμεί προσφυγή.

Με δεδομένο ότι ο διορισμός του αποβιώσαντος ήταν για περιορισμένο διάστημα, έγινε νέα εξέταση του θέματος από την ΕΔΥ διά προκηρύξεως της επίδικης θέσης, και τελικώς διορίστηκε το 2017 τρίτο πρόσωπο. Ακολούθησε νέα προσφυγή, η οποία επίσης εκκρεμεί.

Ακολούθως, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως ορθά ακυρώθηκε η απόφαση της ΕΔΥ, το 201, με βασικό επιχείρημα την απόδοση πλεονεκτήματος λόγω πείρας.

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала