Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Μητσοτάκης: Σχεδιάζουμε εμπροσθοβαρή φορολογικά κίνητρα που θα προσελκύουν επενδύσεις

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOCΟ πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
Στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με παροχή φορολογικών κινήτρων, κάνοντας «πράξη το όραμα για μία εξωστρεφή ανάπτυξη με παράλληλη μείωση της γραφειοκρατίας», όπως τόνισε.

Την εναρμόνιση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση, κάτι που όπως σημείωσε θα είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στην ημερίδα με θέμα: «Συνεργασία στην Επιχειρηματικότητα. Κλειδί για την ανάπτυξη», που διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη μείωσης της φορολογίας σημειώνοντας ότι από ένα σημείο και μετά η αύξηση της φορολογίας δεν αποδίδει αφού ωθεί στην φοροδιαφυγή και αντίθετα η μείωση της φορολόγησης παρέχει πρόσθετο κίνητρο για την φορολογική συμμόρφωση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, "σχεδιάζουμε φορολογικά κίνητρα που θα είναι εμπροσθοβαρή που θα προσελκύουν επενδύσεις ή θα ενθαρρύνουν συγχωνεύσεις συνεργασίες εταιρειών καθώς και απόδοση μετοχών σε εργαζομένους".

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε την ανάγκη φορολόγησης της εργασίας και πρόσθεσε ότι στα πλαίσια της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος και ασφαλιστικού «δεν αφήνουμε εκτός την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με εισαγωγή κεφαλαιοκρατικών στοιχείων στον δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος».
Αναφορά έκανε και στους νέους εργαζομένους που «δεν έχουν καμία κουλτούρα αποταμίευσης». «Κατά συνέπεια η έννοια του ατομικού κουμπαρά που θα ελέγχει ο κάθε εργαζόμενος θα συμβάλλει σε αυτή την κουλτούρα. Πολλές χώρες έχουν προσθέσει παρόμοια στοιχεία στο ασφαλιστικό τους»σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μισθολογικό κόστος σημειώνοντας ότι «όταν προσθέτουμε σε έναν αρχικό μισθό, που είναι ανταγωνιστικός, τις επιβαρύνσεις τότε γίνεται μη ανταγωνιστικός».
Επιπλέον τόνισε ότι θα δοθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις και συνεργασίες μεταξύ των εταιρειών προκειμένου να ενισχυθούν και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα. «Θα στηρίξουμε, την υγιή επιχειρηματικότητα και θα κάνουμε πράξη το όραμα για μία εξωστρεφή ανάπτυξη», υπογράμμισε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας που πολλές φορές εμποδίζει την άσκηση της επιχειρηματικότητας και τις επενδύσεις.

 

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала