Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Μις Φινλανδία απαντά στους επικριτές της για τις ρωσικές ρίζες της (Φωτό)

Η Μις Φινλανδία Αλίνα Βορονκόβα
Η Μις Φινλανδία Αλίνα Βορονκόβα - Sputnik Ελλάδα
Η Αλίνα Βορονκόβα, γεννημένη σε ρωσο - φινλανδική οικογένεια, χρειάστηκε να αντιμετωπίσει ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στα social media, ότι ένα κορίτσι με ξένες ρίζες δεν μπορεί να αναδεικνύεται ως η ομορφότερη γυναίκα της Φινλανδίας.

Η Αλίνα Βορονκόβα κέρδισε τον τίτλο στον διαγωνισμό για τη Μις Φινλανδία και αναμένεται να διεκδικήσει τον τίτλο για την Μις Κόσμος.

Το 23χρονο μοντέλο μοιράστηκε την χαρά της στο Instagram λίγο μετά την απονομή της λαμπερής τιάρας, γράφοντας «τα λόγια δεν φτάνουν για να περιγράψω την ευτυχία και την ευγνωμοσύνη. Σας ευχαριστώ! Θα είναι μία υπέροχη χρονιά ως Μις Φινλανδία 2018».

 

 

Η Αλίνα Βορονκόβα, γεννήθηκε από ρώσο πατέρα και φινλανδή μητέρα στην πόλη Λάχτι, έχει πτυχίο στη Φιλολογία, αλλά τα σχέδιά της για το άμεσο μέλλον αφορούν τις υποχρεώσεις της ως Μις Φινλανδία και την καταπολέμηση του εκφοβισμού.

 

 

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Ilta-Sanomat, θέλει να αποτελέσει παράδειγμα για τα παιδιά και να εμπνεύσει τους ανθρώπους να αποδέχονται ο ένας τον άλλο.

«Θα ήθελα να καταπολεμήσω τις προκαταλήψεις και οι άνθρωποι να αποδέχονται ο ένας τον άλλο όπως είναι. Δέχτηκα και η ίδια διάκριση εξαιτίας της ρωσικής γλώσσας που είναι η δεύτερη γλώσσα μου και του ρωσικού μου ονόματος. Μου άρεσε όταν ακούστηκε το «Βορονκόβα» δυνατά στον τελικό του διαγωνισμού και στις συνεντεύξεις» δήλωσε.

 

 

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, κάποιοι επέκριναν την απόφαση για τη στέψη της Βορονκόβα, ισχυριζόμενοι ότι γυναίκες με ρωσικές ρίζες δεν μπορούν να αναδειχθούν σε Μις Φινλανδία. Η ίδια απορρίπτει τέτοια σχόλια.

 

 

«Γεννήθηκα στην Φινλανδία και έχω φινλανδική υπηκοότητα. Μεγάλωσα και έλαβα φινλανδική εκπαίδευση. Το μόνο δώρο που έλαβα από τους γονείς μου είναι το γεγονός ότι είμαι δίγλωσση. Οι άνθρωποι μπορεί να διαφωνούν, αλλά αυτό είναι γεγονός» δήλωσε στην εφημερίδα.

 


 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала