Εντυπωσιακή φωτογραφία από την επιφάνεια κομήτη δημοσίευσε ο ESA

© NASAΚαλλιτεχνική απεικόνιση της Rosetta σε τροχιά γύρω από τον κομήτη 67P/Churyumova-Gerasimenko
Καλλιτεχνική απεικόνιση της Rosetta σε τροχιά γύρω από τον κομήτη 67P/Churyumova-Gerasimenko - Sputnik Ελλάδα
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος δημοσίευσε μια φωτογραφία που ελήφθη το 2014 από τον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko και απεικονίζει τις διαφορετικές γεωλογικές περιοχές που υπάρχουν στην επιφάνειά του.

Μια νέα φωτογραφία από την επιφάνεια ενός κομήτη δημοσίευσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA). Η φωτογραφία ελήφθη στις 22 Σεπτεμβρίου του 2014 από το διαστημόπλοιο Rosetta, καθώς αυτό κινούνταν μόλις 17 μίλια πάνω από την επιφάνεια του κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko (67P/C-G).

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η φωτογραφία αποτελεί σύνθεση τριών διαφορετικών εικόνων που ελήφθησαν σε διαφορετικά μήκη κύματος με τον φακό μεγάλης εστιακής απόστασης OSIRIS. Η τελική εικόνα της επιφάνειας του κομήτη δημιουργήθηκε από τον Γιασίντ Ρότζερ Πέρεζ, έναν ερασιτέχνη αστρονόμο από την Ισπανία.

© Φωτογραφία : Προσφορά της ESAH εικόνα που κατέγραψε το διαστημόπλοιο Rosetta από τον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko
H εικόνα που κατέγραψε το διαστημόπλοιο Rosetta από τον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko - Sputnik Ελλάδα
H εικόνα που κατέγραψε το διαστημόπλοιο Rosetta από τον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko

«Στο κέντρο και αριστερά της εικόνας βρίσκεται το Σεθ, μια γεωλογική περιοχή στον μεγαλύτερο από τους δύο 'λοβούς' του κομήτη, ο οποίος κατηφορίζει προς την περιοχή Χάπι στον 'λαιμό' του κομήτη που συνδέει τους δύο 'λοβούς'», εξηγεί η ανακοίνωση του ESA.

«Το τοπίο στο φόντο δείχνει σημεία από τις περιοχές Μπάμπι και Άκερ που βρίσκονται στον μεγάλο 'λοβό'», συμπληρώνει η υπηρεσία.

Το διαστημόπλοιο Rosetta ήταν το μοναδικό που συγκέντρωνε κοντινές εικόνες από κομήτες και είχε εκτοξευτεί τομ 2004. Ταξίδευε για περίπου 13 χρόνια, ενώ το 2016 η αποστολή του τερματίστηκε.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала