Παγωμένα noodles από την Ανταρκτική «κερνάει» ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος «κερνάει» παγωμένα noodles από την Ανταρκτική με στόχο να ενημερώσει για ερευνητικό πρόγραμμα μελέτης των συνθηκών ζωής σε ακραία περιβάλλοντα.

Μία φωτογραφία που θαρρείς ότι πρόκειται για οφθαλμαπάτη ανέβασε στο Facebook ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA). Τα noodles έχουν παγώσει και κρατούν στον αέρα το πιρούνι!

«Παγωμένα noodles για μεσημεριανό, κανείς;» ρωτά η ESA, συμβουλεύοντας παράλληλα τους ενδιαφερόμενους να προσέξουν πόση ώρα θα αφήσουν ένα ζεστό πιάτο στους —60 βαθμούς Κελσίου της Ανταρκτικής.

Με την εικόνα, η ESA φιλοδοξεί να ενημερώσει το κοινό για την προσπάθεια να μελετήσει τις συνέπειες της μακροχρόνιας παραμονής στην απομόνωση, στις αφιλόξενες συνθήκες στον ερευνητικό σταθμό Concordia στην Ανταρκτική. Όπως αναφέρει, η κατανόηση του πώς σώμα και μυαλό προσαρμόζεται σε ακραία περιβάλλοντα θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της μακράς παραμονής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς και πέρα από αυτόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η NASA πληρώνει 13.000 ευρώ για να μείνεις 70 ημέρες στο κρεβάτι για χάρη της επιστήμης

Για τον λόγο αυτό, ο ευρωπαϊκή διαστημικός οργανισμός  χρηματοδοτεί έναν ερευνητή ιατρό στον σταθμό Concordia κάθε χειμώνα, καθώς ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει πώς λειτουργούν οι επισκέπτες του σταθμού, ειδικά σε ό,τι αφορά τον ύπνο.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала