Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Απόστρατος ΠΝ: Οι βάσεις καθιστούν την Ελλάδα στόχο των αντιπάλων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ

© AFP 2023 / STEFANOS RAPANIS / Η στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Σούδα
Η στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Σούδα - Sputnik Ελλάδα
Ο κ. Καμμένος πήγε στις ΗΠΑ ως υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και πρόσφερε στην Αμερική τη μισή Ελλάδα, δήλωσε στο Sputnik ο υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και μέλος της ΚΕΘΑ, Γιάννης Ντουνιαδάκης.

Την ανησυχία των αποστράτων της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα για τις προτάσεις του Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ, εξέφρασε ο υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και μέλος της ΚΕΘΑ, Γιάννης Ντουνιαδάκης.

«Ο κ. Καμμένος πήγε εκεί ως υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ και πρόσφερε στην Αμερική τη μισή Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται τα τελευταία χρόνια πρόταση για νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

«Καμία ελληνική κυβέρνηση εκτός από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ δεν έκανε πρόταση για νέες βάσεις. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και λοιποί μεταπολιτευτικά, δεν έχουν κάνει συζήτηση για νέες βάσεις», υπογράμμισε.

Ο υποναύαρχος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για την δήλωση του κ. Καμμένου περί μη ανακοινώσιμων συζητήσεων αλλά και του Αμερικανού υπουργού Εθνικής Άμυνας, πως συζήτησαν για θέματα που άπτονται κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Δηλαδή τι ακριβώς κυριαρχικά δικαιώματα συζητούν και δεν είναι ανακοινώσιμα;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως «όλα αυτά πρέπει να ανησυχούν ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Απαντώντας για τους κινδύνους ενδεχόμενης δημιουργίας νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, ο κ. Ντουνιαδάκης, είπε ότι αφενός η χώρα εμπλέκεται πιο βαθιά σε ανταγωνισμούς και αφετέρου μπορεί να αποτελέσει στόχο για τους εχθρούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, ετοιμάζονται για πόλεμο. Έχουν συσσωρεύσει τεράστιο στρατιωτικό δυναμικό στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης εναντίον της Ρωσίας προφανώς. Σε αυτό θεωρούμε ότι δεν έχουν καμιά δουλειά οι ένοπλες δυνάμεις», σημείωσε ο κ. Ντουνιαδάκης της ΚΕΘΑ.

Πρόσθεσε επίσης, ότι έχοντας αμερικανικές βάσεις, η Ελλάδα προφανώς γίνεται και στόχος των αντιπάλων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

«Θα σεβαστεί η Ρωσία ή ένας άλλος δυνητικός εχθρός τους τον ελληνικό λαό, τις βάσεις επειδή είναι στην Ελλάδα; Όχι. Θα είναι πρώτος στόχος η Σούδα και η Λάρισα», προειδοποίησε ο κ. Ντουνιαδάκης.

Επεσήμανε επίσης, ότι στη βάση που βρίσκεται στον Άραξο, οι αποθήκες έχουν εκσυγχρονιστεί και είναι έτοιμες να δεχθούν πυρηνικά όπλα. «Να δεχθούν πυρηνικά όπλα, στην Ελλάδα. Αυτά είναι πολύ σοβαρά και επικίνδυνα πράγματα», είπε ο κ. Ντουνιαδάκης.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала