Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Τι απαντούν Jumbo και Εθνική Τράπεζα για τις δραστηριότητες του Παπαευαγγέλου

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOCΧρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
Η εταιρεία Jumbo και η Εθνική Τράπεζα τοποθετήθηκαν επίσημα μέσω ανακοινώσεων στο Χρηματιστήριο σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες του αντιπροέδρου της εταιρείας που παραιτήθηκε.

Στη «ρητή και κατηγορηματική» διάψευση των όσων διατυπώθηκαν περί ενδεχόμενης εμπλοκής της στις «φερόμενες ως παράνομες δραστηριότητες» του παραιτηθέντος αντιπροέδρου και εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου Ευάγγελου Παπαευαγγέλου.

Από την πλευρά της η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε άμεση λήψη μέτρων ενώ έχει ενημερώσει και τις αρμόδιες αρχές για τις «ασυνήθιστες» όπως τις χαρακτηρίζει συναλλαγές με χρήση πιστωτικών καρτών.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, η Jumbo σημειώνει ότι:

Η εταιρεία ουδεμία απολύτως γνώση ή σχέση ή σύνδεση έχει με τις προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του ανωτέρω στον τομέα των ακινήτων ή άλλες.

Ουδεμία συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των συστημάτων πληρωμών της εταιρείας, πλην αποκλειστικά και μόνον όσων αφορούν στην καθημερινότητα της πραγματικής εμπορικής δραστηριότητα αυτής.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαευαγγέλου δεν είχε καμία απολύτως υπογραφή ή εξουσία σε σχέση με τις οικονομικές συναλλαγές της εταιρείας, καθώς η μόνη του αρμοδιότητα ήταν αγορανομικώς υπεύθυνος και αρμόδιος για τις καθημερινές τρέχουσες συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες, αρχές και οργανισμούς.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε δεκτή η παραίτηση του κ. Παπαευαγγέλου Ευάγγελου (Αναπληρωτή Αντιπροέδρου) και αποφάσισε να συνεχίσει τη διαχείριση και την εκπροσώπηση της εταιρείας χωρίς την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους του, με επταμελή σύνθεση, μέχρι τη λήξη της θητείας του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε σε σώμα, υπό την επταμελή σύνθεσή του, ως εξής:

Α. Τέσσερα Εκτελεστικά μέλη:

Απόστολος- Ευάγγελος Βακάκης του Γεωργίου, επιχειρηματίας, Πρόεδρος.

Ιωάννης Οικονόμου του Χρήστου, δικηγόρος, Αντιπρόεδρος

Κωνσταντίνα Ντεμίρη του Σταύρου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

Σοφία Βακάκη του Απόστολου-Ευάγγελου, ιδιωτική υπάλληλος, Εκτελεστικό Μέλος.

Β. Τρία ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη:

Νικόλαος Βελισσαρίου του Ιωάννη, οικονομολόγος.

Γεώργιος Κατσαρός του Σπυρίδωνος, οικονομολόγος.

Φώτιος Τζίγκος του Αθανασίου, φορολογικός σύμβουλος.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο προέβη σε ανάθεση αρμοδιοτήτων εκπροσώπησης και δέσμευσης της εταιρείας σε μέλη του και σε υπαλλήλους της εταιρείας.

Μετά τη διαπίστωση από τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου και κανονιστικής συμμόρφωσης διενέργειας ασυνήθιστων συναλλαγών με χρήση πιστωτικών καρτών, η Εθνική Τράπεζα έκανε γνωστό ότι προέβη άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή τους. Στο πλαίσιο αυτό προέβη εγκαίρως σε ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών.

«Σε εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και επιχειρηματικής ηθικής, ενημερώθηκαν τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας και αποφασίστηκε από το Διοικητικό της Συμβούλιο η άμεση λήψη μέτρων από τη Διοίκηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала