Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Εξηγήσεις Παπαευαγγέλου για τις πωλήσεις ακινήτων με POS: Νόμιμες όλες οι συναλλαγές

CC0 / / Πληρωμή με POS
Πληρωμή με POS - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
Ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου της Destiny υποστηρίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα αναφορικά με τις πωλήσεις ακινήτων και τις πληρωμένες μέσω POS, ενώ δίνει εξηγήσεις για τη «Χρυσή Βίζα».

Εξηγήσεις για την υπόθεση της πώλησης ακινήτων σε Κινέζους, την απόκτηση «Χρυσής Βίζας» και τη χρήση POS δίνει με σημερινή του ανακοίνωση ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, ιδιοκτήτης της εταιρείας Destiny και μέχρι πρότινος υψηλόβαθμο στέλεχος της Jumbo.

Ο κ. Παπαευαγγέλου κάνει λόγο για «διαστρέβλωση της πραγματικότητας» και «πρωτοφανή παρανόηση» από δημοσιεύματα που ο ίδιος χαρακτηρίζει «αναληθή», ενώ αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα. Η εταιρεία Destiny, όπως λέει, «έχει συσταθεί νόμιμα στην Ελλάδα και λειτουργεί σύννομα» με σκοπό την ανέγερση, ανακαίνιση και αγοραπωλησία ακινήτων. Για τον σκοπό αυτό έχει πάρει POS από δύο ελληνικές τράπεζες, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για πληρωμές από τους αγοραστές.

Χρηματιστήριο Αθηνών - Sputnik Ελλάδα
Τι απαντούν Jumbo και Εθνική Τράπεζα για τις δραστηριότητες του Παπαευαγγέλου

«Όλες οι συναλλαγές μέσω των καρτών εγκρίθηκαν ως νόμιμες από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και τα τραπεζικά ιδρύματα», τονίζει ο κ. Παπαευαγγέλου και προσθέτει ότι τα χρήματα πιστώθηκαν στον ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας. Η αγοραπωλησία των ακινήτων γίνεται με συναλλαγές διατραπεζικές «από την αρχή έως και το τέλος», συνεχίζει ο ίδιος, και το τίμημα κατά τη διαδικασία του συμβολαίου καταβάλλεται «με δίγραμμες τραπεζικές επιταγές ή με τραπεζικά εμβάσματα».

Η Destiny, υποστηρίζει ο κ. Παπαευαγγέλου, «δεν έχει καμία εμπλοκή για την έκδοση της βίζας από τους αγοραστές». Η πράξη «είναι νόμιμη», επαναλαμβάνει, «εφόσον οι συναλλαγές μέσω POS εγκρίθηκαν από τα θεσμικά συστήματα του κατόχου κάρτας καθώς και από του κατόχου συσκευών».

Αναφορικά με τη νομική πρόβλεψη για την τελική φάση της αγοραπωλησίας, ο επιχειρηματίας λέει ότι με βάση τον νόμο 4251/2014 και τη διευκρινιστική εγκύκλιο στις 24/7/2018, «η πώληση γίνεται με δίγραμμη τραπεζική επιταγή», γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για την χορήγηση βίζας. «Ο μεγαλύτερος όγκος πράξεων της Destiny έχει πραγματοποιηθεί πριν από της 24.7.2018 ημερομηνία απόφασης», διευκρινίζει.

Για την παραίτησή του από το Δ.Σ. της Jumbo, ο κ. Παπαευαγγέλου εξηγεί ότι έγινε για «λόγους ηθικής τάξεως» και πως η εταιρεία «δεν έχει καμία σχέση με τη δραστηριότητα της δικής μου εταιρίας DESTINY ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ».

Καταλήγοντας, αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς, όπως λέει, για να υπάρχει βρώμικο χρήμα, πρέπει «να έχει προηγηθεί άλλο έγκλημα».

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала