Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Συνεργασία του Ινστιτούτου Πούσκιν με το ΚΕΘΕΑ Διάβαση για μια σειρά από εκδηλώσεις

CC0 / Pexels / blurΒιβλίο.
Βιβλίο. - Sputnik Ελλάδα
«Γέφυρες» συνεργασίας δημιουργεί το Ινστιτούτο Πούσκιν, υποστηρίζοντας πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις και ομάδες που προάγουν τον πολιτισμό και την παιδεία.

Τις «δυνάμεις» τους ενώνουν το  Ινστιτούτο Πούσκιν Αθηνών με το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ για την πραγματοποίηση σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «ΓΕΦΥΡΕΣ».

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα, στο πλαίσιο «ΑΘΗΝΑ 2018 — Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, και θα διεξαχθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, Στάση Μετρό Κεραμεικός) από 12 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2018.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί μέρος από το αρχείο του Ελληνοσοβιετικού Συνδέσμου, το οποίο διατηρεί το Ινστιτούτο Πούσκιν, ενώ έχουν προγραμματιστεί και ομιλίες (5/12/2018, ώρα 19:00).

Παράλληλα, στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται τα εξής:

— «Γράμματα σε έναν Πρόγονο»: κεραμική εγκατάσταση,

— «Αστικό τοπίο, πριν και μετά»: έργα χαρακτικής,

— «Αποτυπώματα»: έκθεση φωτογραφίας,

— «Το Παλτό»: θεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Νικολάι Γκόγκολ (16/11/2018, ώρα 19:00),

— Ανοικτά εργαστήρια χαρακτικής για το κοινό (23 και 30/11 και 8/12/2018, ώρες 11:00-14:00).

Το άλμα του ανθρώπου στο διάστημα και η επίσκεψη του πρώτου κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν στην Ελλάδα, 12-14 Φεβρουαρίου 1962, γίνεται έναυσμα για να φιλοτεχνήσουν οι νέοι και οι νέες του ΚΕΘΕΑ μια σειρά από έργα. 

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στις επίσημες ιστοσελίδες και τα κοινωνικά δίκτυα των φορέων και θα διατίθεται σε έντυπη μορφή την ημέρα των εγκαινίων.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:00.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала