Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Δανία αναγνωρίζει τα έλκυθρα με οδηγούς σκύλους ως επίσημο μέσο μεταφοράς

CC0 / skeeze / dogsΈλκηθρο με οδηγούς σκύλους.
Έλκηθρο με οδηγούς σκύλους. - Sputnik Ελλάδα
Στους δρόμους, ως επίσημα μέσα μεταφοράς, θα μπορούν να κυκλοφορούν από το επόμενο έτος τα έλκυθρα που θα σύρονται από σκύλους, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας.

Ως επίσημα μέσα μεταφοράς αναγνωρίζονται στη Δανία τα έλκυθρα με οδηγούς σκύλους, τα οποία θα μπορούν να κινούνται στον δρόμο και θα ακολουθούν τους ισχύοντες νόμους οδικής κυκλοφορίας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το The Local, ο υπουργός Μεταφορών της Δανίας Όλε Μπιρκ Όλεσεν επιβεβαίωσε, την περασμένη εβδομάδα, ότι στη χώρα θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους έλκυθρα που θα σύρονται από σκύλους. 

Το συγκεκριμένο θέμα και κατά πόσο είναι νόμιμο έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, με τον Δανό υπουργό Μεταφορών να σπεύδει να δηλώσει ότι τα έλκηθρα με οδηγούς σκύλους συνιστούν έναν υγιή τρόπο αναψυχής και άθλησης που πρέπει να επιτρέπεται στη χώρα. 

«Και τώρα που έχω εξετάσει το θέμα, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όντως είναι νόμιμο σε ό,τι αφορά τομείς που που καλύπτονται από τη νομοθεσία περί οδικής κυκλοφορίας», σημείωσε ο ίδιος.

Όπως είπε ο Όλεσεν, διάταξη που θα καθορίζει τους κανονισμούς γύρω από τη χρήση του εν λόγω μεταφορικού μέσου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου. 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала