Νέα αναβολή στον διαγωνισμό για το 50,1% των ΕΛΠΕ

© Φωτογραφία : SOOC / Nikos Libertas / Ελληνικά Πετρέλαια
Ελληνικά Πετρέλαια - Sputnik Ελλάδα
Για τον προσεχή Ιανουάριο αναμένεται να μετατεθεί η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, με στόχο την απόκτηση του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ.

Νέα παράταση δόθηκε στον διαγωνισμό για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), όπως αποκαλύπτουν ανώνυμες πηγές, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών ήταν προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταληκτική ημερομηνία θα παραταθεί κατά δύο μήνες, έως τον Ιανουάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΠΕ Α.Ε. επίσημο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Glencore Energy και η Vitol Holding.

Η χρηματιστηριακή αξία της ελληνικής εταιρείας αξιολογείται στο 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ και το προς πώληση μερίδιο τελεί υπό τον έλεγχο του δημοσίου (20%) και της Paneuropean Oil (30%).

Η απόφαση για την παράταση της διαδικασίας αναμένεται να ληφθεί και επισήμως εντός της ημέρας, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, κυβέρνηση και Paneuropean Oil θα διαθέτουν μερίδιο της τάξης του 15% εκάστη.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала