Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Έλληνας σκιτσογράφος σε μαύρη λίστα με «εχθρούς της Ουκρανίας»

© Sputnik / Stringer / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΗ σημαία της Ουκρανίας στο ουκρανικό κοινοβούλιο
Η σημαία της Ουκρανίας στο ουκρανικό κοινοβούλιο - Sputnik Ελλάδα
Μετά από Έλληνες πολιτικούς, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Κώστας Ήσυχος, ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος βρίσκεται σε «μαύρη λίστα» ουκρανικού ιστοτόπου, όπου δημοσιεύονται προσωπικά στοιχεία όσων θεωρούνται «εχθροί της Ουκρανίας».

Μετά από σειρά Ελλήνων πολιτικών, πλέον και ο γνωστός δημοσιογράφος και σκιτσογράφος, Στάθης Σταυρόπουλος, τοποθετήθηκε στην ουκρανική «μαύρη λίστα» Myrotvorets.

Πρόκειται για ουκρανικό ιστότοπο με έδρα το Κίεβο που παρουσιάζει λίστα προσώπων οι οποίοι θεωρούνται «εχθροί της Ουκρανίας». Το Myrotvorets (ή Mirotvorets) δημοσιεύει τα προσωπικά στοιχεία ατόμων που εναντιώνονται στις αρχές του Κιέβου, όπως δημοσιογράφων, ακτιβιστών και όσων συμμετέχουν σε δραστηριότητες στην ανατολική Ουκρανία.

Στην ουκρανική «μαύρη λίστα» βρίσκονται επίσης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Ανδρέας Ζαφείρης και ο Κώστας Ήσυχος. Σε αυτούς προστίθεται πλέον και ο Στάθης Σταυρόπουλος, όπως ανέφερε το iskra.gr, καθώς ο Έλληνας σκιτσογράφος έχει εκφραστεί υπέρ των κατοίκων του Ντονμπάς. Το ίδιο μέσο χαρακτηρίζει μάλιστα το Myrotvorets ως «ναζιστικής έμπνευσης ουκρανική "λίστα προγραφών"», δηλαδή κατάλογο αντιπάλων που προορίζονται για εξόντωση.

Ο Κώστας Ήσυχος πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην βουλευτής - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Τι είδαν οι Έλληνες διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία

Στη σελίδα που δημιουργήθηκε για τον Στάθη Σταυρόπουλο, ο σκιτσογράφος «κατηγορείται» μεταξύ άλλων για «συνειδητή παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ουκρανίας με σκοπό την είσοδο στην κατεχόμενη από ρωσικές τρομοκρατικές συμμορίες περιοχή της Ουκρανίας στο Ντονμπάς. Συνεργασία με φιλορωσικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Συμμετοχή στην προσπάθεια νομιμοποίησης της τρομοκρατικής οργάνωσης DNR/LNR. Δήθεν παρατηρητής στις ψευδοεκλογές για τους επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης DNR/LNR στις 11/11/2018».

Ακολούθως, αναφέρεται η ιδεολογική του τοποθέτηση, που περιλαμβάνει κατηγορίες για αντισημιτισμό, με αφορμή σχετικό σκίτσο.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала