Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Στάμος Ζούλας

CC0 / / Εφημερίδα
Εφημερίδα - Sputnik Ελλάδα
Απεβίωσε ο Στάμος Ζούλας, ο μακροβιότερος συνεργάτης της εφημερίδας «Καθημερινή», σε ηλικία 81 ετών. Από το 1955 και για 60 χρόνια εργάστηκε στην εφημερίδα διανύοντας όλα τα στάδια της ιεραρχίας.

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Στάμος Ζούλας, αρθρογράφος και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, ο Στάμος Ζούλας γεννήθηκε το 1937 και σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σε ηλικία 18 ετών μπήκε στη δημοσιογραφία (1955). Ξεκίνησε από την Καθημερινή όπου και παρέμεινε για περισσότερα από 60 χρόνια. Πολιτικός συντάκτης από το 1977,  αρχισυντάκτης από το 1981, διευθυντής της εφημερίδας από το 1996 ως το 2002, είχε διατελέσει και σύμβουλος εκδόσεως και αρθρογράφος της μέχρι πρότινος.

Υπήρξε ο μακροβιότερος συνεργάτης της εφημερίδας με μοναδική διακοπή την επταετή συνειδητή αποχή του από τη δημοσιογραφία στη διάρκεια της χούντας αλλά και το διάστημα 1986-1988. Ενόψει, τότε, της εξαγοράς της Καθημερινής από τον Γ. Κοσκωτά παραιτήθηκε και ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας «Βραδυνή». Αποχώρησε από τη «Βραδυνή» όταν εξαγοράστηκε και αυτή από τον Γ. Κοσκωτά, λόγω διαφωνίας του με παρέμβαση του νέου εκδότη στην πολιτική γραμμή της εφημερίδας.

Κάλυψε δημοσιογραφικά εκατοντάδες επισκέψεις και επαφές πολιτικών ηγετών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενώ διετέλεσε επί δύο θητείες και πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Το «Όσα δεν έγραψα» είναι ο τίτλος του μοναδικού βιβλίου του, στο οποίο καταθέτει κάποιες από τις δημοσιογραφικές του μνήμες.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала