Εξελίξεις στις αρχές του 2019 στο «μέτωπο» των αποκρατικοποιήσεων

© Φωτογραφία : SOOC / Nikos Libertas / Οι εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων
Οι εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων - Sputnik Ελλάδα
Στα τέλη του Ιανουαρίου αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές για το 50,1% στα Ελληνικά Πετρέλαια. Σκόπιμη χαρακτηρίζεται η αναβολή της προθεσμίας υποβολής προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Εξελίξεις αναμένονται από τις αρχές του 2019 στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, με αιχμή τα Ελληνικά Πετρέλαια και τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα.

Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για το 50,1% των ΕΛΠΕ αναμένεται στα τέλη του Ιανουαρίου, αφού πρώτα διευκρινιστούν όλες οι εναπομείνασες εκκρεμότητες.

Ελληνικά Πετρέλαια - Sputnik Ελλάδα
Νέα αναβολή στον διαγωνισμό για το 50,1% των ΕΛΠΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημο ενδιαφέρον για το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας έχουν ήδη εκφράσει τόσο η Glencore Energy, όσο και η Vitol Holding.

Η προωθούμενη συναλλαγή αφορά το 20% του μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο του δημοσίου, και το 30%, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο της Paneuropean Oil του Ομίλου Λάτση.

Την ίδια ώρα, κορυφαία πηγή της ΔΕΗ αναφέρθηκε στο ζήτημα των λιγνιτικών μονάδων, χαρακτηρίζοντας ως «σκόπιμη» την αναβολή της προθεσμίας υποβολής των προσφορών.

Ο λόγος αφορά την επικείμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον μηχανισμό αποζημίωσης των μονάδων ως προς τις υπηρεσίες παροχής διαθεσιμότητας ισχύος. Η συγκεκριμένη απόφαση θεωρείται κρίσιμη για το ύψος του τιμήματος, αλλά και το ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών.

Η ίδια πηγή έκανε ειδική μνεία και στο ζήτημα της εξαγοράς της σκοπιανής EDS, εταιρεία η οποία συνδέεται άμεσα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ. «Τα στοιχεία για την εξαγορά, δόθηκαν προχθές στον Οικονομικό Εισαγγελέα, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала