Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εντυπωσιακό βίντεο από την κατολίσθηση στο Πλωμάρι

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις κατολισθήσεις στο Πλωμάρι της Λέσβου. Απομακρύνθηκαν 37 κάτοικοι του οικισμού, οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία.

Βίντεο από την έκταση των κατολισθήσεων που έπληξαν το Σάββατο το Πλωμάρι της Λέσβου, έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Το αποκαλυπτικό βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε με τη βοήθεια drone, καταδεικνύει το μέγεθος της καταστροφής, η οποία σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα αποδίδεται σε μορφολογικούς λόγους, στις έντονες βροχοπτώσεις και στη γεωλογική δομή της περιοχής.

Την Κυριακή, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην οριοθέτηση του τμήματος του οικισμού του Πλωμαρίου που επλήγη.

Σ' αυτό περιλαμβάνονται 29 κτίσματα, εκ των οποίων 15 σπίτια.  Οι 37 κάτοικοι του συγκεκριμένου τμήματος έχουν ήδη απομακρυνθεί από το σημείο και φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία του νησιού.

Οι διαρρήξεις των βράχων θεωρείται ότι είχαν ενεργοποιηθεί κατά τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στη νότια Λέσβο, το καλοκαίρι του 2017. Τότε μάλιστα, είχαν διαπιστωθεί περιορισμένες πτώσεις βράχων.

Συνολικά, σύμφωνα με την αυτοψία των ειδικών γεωλόγων της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, οι αποκολλήσεις έλαβαν χώρα σε επιφάνεια βραχώδους πρανούς περί τα 1.000 τετραγωνικά μέτρα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала