Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Νέα επιστημονική ανακάλυψη πιθανότατα θα ξαναγράψει τα εγχειρίδια της αστρονομίας

CC0 / / Απεικόνιση του διαστήματος
Απεικόνιση του διαστήματος - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
Ενώ στο παρελθόν έχει υποτεθεί ότι οι μαύρες τρύπες μοιάζουν με ντόνατς λόγω του φυσικού αερίου που τις περιβάλλει, οι επιστήμονες οδηγούνται πλέον στο συμπέρασμα ότι τρύπες αυτές απλώς εκπέμπουν αυτό το αέριο σαν τρισδιάστατα... σιντριβάνια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι μαύρες τρύπες δεν μοιάζουν σε σχήμα ντόνατς, όπως πίστευαν μέχρι τώρα, αλλά νέες παρατηρήσεις τούς οδηγούν στο συμπέρασμα πως μάλλον προσιδιάζουν περισσότερο σε γιγαντιαία τρισδιάστατα σιντριβάνια που εκπέμπουν το αέριο που τα περιβάλλει.

Όπως αναφέρει η Daily Express, μια νέα ανακάλυψη η οποία πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες που παρατηρούν μία γιγαντιαίων διαστάσεων μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία του Ciricinus μέσω του συστήματος Atacama Large Millimetre/submillimetre Array (ALMA) — (δίκτυο 66 τηλεσκόπιων στη Χιλή τα οποία μελετούν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία), πιθανότατα θα οδηγήσει σε μία νέα επιστημονική ανακάλυψη αναφορικά με τη φύση αυτών των αινιγματικών φαινομένων της φύσης.

Παρέχοντας μία σύντομη εξήγηση για τα αποτελέσματα των νέων ερευνών, ο καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Kagoshima, Keiichi Wada, ανέφερε πως «τα προηγούμενα επιστημονικά μοντέλα θεωρούσαν τις μαύρες τρύπες ως ντόνατς. Αντί να ξεκινάμε από υποθέσεις, η προσομοίωση μας ξεκίνησε από τις φυσικές εξισώσεις και έδειξε για πρώτη φορά ότι η κυκλοφορία φυσικού αερίου σχηματίζει φυσικά ένα ντόνατ». Επιπρόσθετα, επεσήμανε πως «με τη διερεύνηση της κίνησης και της διανομής τόσο του ψυχρού μοριακού αερίου όσο και του θερμού ατομικού αερίου με την ALMA, αποδείξαμε την προέλευση της λεγόμενης δομής" ντόνατς «γύρω από τις ενεργές μαύρες τρύπες».

Τέλος, ο καθηγητής σημείωσε πως αυτή η ανακάλυψη ουσιαστικά «θα ξαναγράψει τα εγχειρίδια της αστρονομίας».

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала