Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για την ταινία «Ο αδερφός μου» που συγκίνησε το ίντερνετ

CC0 / / Αναπηρικό αμαξίδιο
Αναπηρικό αμαξίδιο - Sputnik Ελλάδα
Ένα ισχυρό μήνυμα κατάφερε να περάσει η ταινία μικρού μήκους «Ο αδερφός μου», που χθες μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να διαμοιραστεί από χιλιάδες χρήστες στα social media και να γίνει viral.

Η ταινία μικρού μήκους «Ο αδερφός μου» κατάφερε να σοκάρει και να συγκινήσει τους χρήστες του διαδικτύου, πετυχαίνοντας έτσι τον σκοπό του που δεν ήταν άλλος από την ευαισθητοποίηση απέναντι στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα.

Η γυναίκα πίσω από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, Αλεξάνδρα Μανουσάκη, δεν μπορούσε παρά να είναι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα.

«Ο σκοπός είναι αυτό να συζητιέται, αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή. Αρχίζει ο κόσμος να το σκέφτεται λίγο διαφορετικά», αναφέρει.

Όπως εξηγεί η κα Μανουσάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», έχει μια αδερφή που είναι ανάπηρη και μένει στην Αμερική, όπου γεννήθηκε και η ίδια. Όταν πριν από 11 χρόνια βρέθηκε στην Ελλάδα της έκανε εντύπωση οι ελλείψεις στις προδιαγραφές για την κίνηση των αναπήρων μέσα στην πόλη και η έλλειψη σεβασμού από κάποιους πολίτες,

Μάλιστα, όταν η αδερφή της ήρθε στην Ελλάδα κατάλαβε πραγματικά πόσο δύσκολο ήταν γι' αυτή να κυκλοφορήσει και αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Σύμφωνα με την κα Μανουσάκη, είναι μεγάλη η ανάγκη να εφαρμοστούν οι νόμοι γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα και ελπίζει το βίντεο να βοηθήσει προς μια αλλαγή στον τομέα αυτό.

«Είναι για μένα απαράδεκτο το πώς λειτουργεί το σύστημα ή μάλλον το πώς δεν λειτουργεί. Γι' αυτό γίνεται ένα τέτοιο βίντεο και μακάρι τέτοια βίντεο, ή μάλλον συζητήσεις που βγαίνουν από τέτοια βίντεο, να προκαλέσουν κάποια αλλαγή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα γυρίσματα της ταινίας, όπως έκανε γνωστό, πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017, προκαλώντας συζητήσεις και προβληματισμό ήδη από εκείνη τη στιγμή.

Μιλώντας για τη βία που αναπαράγεται στο βίντεο ξεκαθαρίζει πως η βία δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να φαίνεται, δεν είναι ο στόχος.

«Ο νεαρός έχει "τρελαθεί" με αυτά που βλέπει κάθε ημέρα, κάθε φορά που βγαίνει και δεν είναι μόνο σε αυτόν τον ένα δρόμο, είναι σε κάθε δρόμο, σε κάθε γωνιά».

Σχετικά με τα επόμενα σχέδια της η κα Μανουσάκη εξηγεί πως για την ταινία προβλέπονται διάφορες δράσεις.

«Σκοπός είναι να το δείχνουμε τακτικά σε παιδιά. Αλλά και να δούμε ίσως κάποιο πρόγραμμα μέσα από το οποίο να μπορούνε να 'ζήσουνε' κάτι τέτοιο παιδιά. Να φέρουμε καροτσάκια και να βάλουμε μέσα παιδιά και να κάνουμε μια διαδρομή να δούνε πόσο δύσκολο είναι. Έτσι πραγματικά αγγίζεις μια ζωή, έτσι ο άλλος σκέφτεται πάντα να μην παρκάρει εκεί που δεν πρέπει» εξηγεί η κα Μανουσάκη.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала