Η Ρωσία διερευνά περίεργες τρύπες σε διαστημικό σκάφος Σογιούζ

CC0 / / Το Σογιούζ MS-09
Το Σογιούζ MS-09 - Sputnik Ελλάδα
Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί αυτή την περίοδο την ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos, η οποία πρόσφατα ανακάλυψε παράξενες τρύπες σε τμήματα του κύτους ενός διαστημικού σκάφους Σογιούζ.

Κοσμοναύτες από τη Ρωσία έστειλαν πίσω στη γη φωτογραφίες από πλάκες που προστατεύουν το διαστημόπλοιό τους από μετεωρίτες, οι οποίες είχαν αποκοπεί από το διαστημικό σκάφος Σογιούζ, για να ελεγχθούν τα ίχνη από τρυπήματα, ανέφερε στο σπούτνικ την Τετάρτη μια πηγή στη βιομηχανία του διαστήματος.

Όπως ανέφερε παρόμοια πηγή στο Sputnik την Πέμπτη, οι ειδικοί που διερευνούν το περιστατικό του Αυγούστου όταν ανακαλύφθηκε μια τρύπα στο κύτος του ρωσικού διαστημικού οχήματος Σογιούζ MS-09 δεν βρήκαν ίχνη από τρυπήματα στις φωτογραφίες των πλακών προστασίας που είχαν αποκοπεί από το διαστημόπλοιο.

«Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τους κοσμοναύτες έχουν μελετηθεί και δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη από τρυπήματα στις πλάκες προστασίας κατά μικρομετεωριτών», ανέφερε η πηγή.

Από την πλευρά της, η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos δεν υπέβαλε κανένα σχόλιο.

Επισημαίνεται πως το μικρό ρήγμα στο κύτος του διαστημικού οχήματος Σογιούζ βρέθηκε μετά από μια διαρροή αέρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στα τέλη Αυγούστου. Οι κοσμοναύτες στη συνέχεια έκλεισαν πρόχειρα την τρύπα, ενώ ο Roscosmos και ο κατασκευαστής του διαστημικού σκάφους, Energia έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστώσουν πώς εμφανίστηκε η τρύπα.

Η Energia πρότεινε ότι η τρύπα είχε γίνει σκόπιμα. Η Roscosmos, με τη σειρά της, απέκλεισε ένα κατασκευαστικό ελάττωμα ως αιτία του συμβάντος, προτρέποντας την αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA να διαβεβαιώσει ότι η βλάβη δεν είχε προκληθεί σκόπιμα.

Τέλος, ο επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκοζίν, δήλωσε στις αρχές Νοεμβρίου, ότι η τρύπα στο κύτος του Σογιούζ θα μπορούσε να έχει διανοιχτεί πριν από την εκτόξευση στο Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала