Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

«Συγχαρητήρια» των ΗΠΑ στον Επιφάνιο για την ίδρυση της «νέας εκκλησίας» στην Ουκρανία

Το αμερικανικό State Department απέδωσε τα εύσημα στον «Μητροπολίτη» Επιφάνιο, χαιρετίζοντας την ίδρυση της «νέας Ορθόδοξης Εκκλησίας» και κάνοντας λόγο για ιστορική στιγμή στην ιστορία της Ουκρανίας.

Συγχαρητήρια στον «Μητροπολίτη» Επιφάνιο απέστειλε η Ουάσιγκτον, μετά την εκλογή του ως επικεφαλής της «νέας Ορθόδοξης Εκκλησίας» στην Ουκρανία.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ανακοίνωσε τη δημιουργία της αυτοκέφαλης Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στον απόηχο της «ενωτικής συνόδου», η οποία διεξήχθη στο Κίεβο.

«Οι ΗΠΑ συγχαίρουν τον Μητροπολίτη Επιφάνιο για την εκλογή του ως προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Η ίδρυση της Εκκλησίας αποτέλεσε μία ιστορική στιγμή για την Ουκρανία» τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού State Department, Ρομπέρτο Παλαντίνο.

Η Ρωσική Εκκλησία - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία: Είμαστε η μοναδική κανονική εκκλησία στην Ουκρανία

Υπογράμμισε δε, ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν την «αταλάντευτη υποστήριξη» προς την Ουκρανία, «σεβόμενες την ελευθερία της απρόσκοπτης θρησκευτικής λατρείας».

«Το δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία επεκτείνεται σ' όλους τους Ουκρανούς, συμπεριλαμβανομένων και όσων επέλεξαν να ενταχθούν — ή να μην ενταχθούν — στη νέα Ορθόδοξη Εκκλησία» έσπευσε να προσθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι στην «ενωτική σύνοδο» έδωσαν το «παρών» κατά κύριο λόγο εκπρόσωποι των μη-κανονικών θρησκευτικών δομών της Ουκρανίας, οι οποίες δεν αναγνωρίζονται από τις διεθνείς Ορθόδοξες Εκκλησίες, εκτός του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης.

Η Ρωσική Εκκλησία - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία: Ασήμαντη η «ενωτική σύνοδος» στην Ουκρανία

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αυτοκεφαλία της μη-κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, έκανε λόγο για «νομιμοποίηση του σχίσματος».

Προειδοποίησε μάλιστα, για το ενδεχόμενο καταστροφικών συνεπειών, οι οποίες θα επηρεάσουν εκατομμύρια Χριστιανούς στην Ουκρανία και άλλες χώρες. Άλλωστε, το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει ήδη διακόψει κάθε επικοινωνία με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала