Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πώς θα διοριστούν 15.000 εκπαιδευτικοί από το 2019

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC / Σχολική αίθουσα
Σχολική αίθουσα - Sputnik Ελλάδα
Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας το νέο νομοσχέδιο που προωθεί με το νέο σύστημα διορισμών 15.000 εκπαιδευτικών από το 2019 μέχρι και το 2021, το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς.

Λεπτομέρειες για το νέο σύστημα διορισμών, που έχει προκαλέσει την αντίδραση των εκπαιδευτικών, δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας.

Με το νέο σύστημα θα διοριστούν συνολικά 15.000 εκπαιδευτικοί από το 2019 έως το 2021.

Βασικοί άξονες του νέου συστήματος θα είναι αφενός η ανάληψη από μέρους του ΑΣΕΠ της προκήρυξης και της όλης διαδικασίας και αφετέρου η κατάργηση του γραπτού διαγωνισμού.

Επιπλέον τίθεται σε ισχύ το ενιαίο σύστημα μοριοδότησης για μόνιμους και αναπληρωτές ενώ θα συνταχθεί και ενιαίος πίνακας για τον διορισμό και την πρόσληψη τους.

Μεταβατικές διατάξεις θα δημιουργηθούν επίσης για την εξασφάλιση Παιδαγωγικής Επάρκειας για όσους δεν τη διαθέτουν.

Τα κριτήρια πρόσληψης είναι τρία. Πρώτον, η προϋπηρεσία αναπληρωτών έως και τους 120 μήνες, δεύτερον τα ακαδημαϊκά προσόντα (μεταπτυχιακό, δεύτερο πτυχίο, βαθμός, ξένες γλώσσες κ.α.) και τρίτον κοινωνικά κριτήρια (αριθμός τέκνων και μόνιμη αναπηρία 67% και άνω του υποψηφίου, ή του/της συζύγου ή τέκνου).

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала