Αυτόνομα, χωρίς την Digea εκπέμπει από σήμερα η ΕΡΤ

© Φωτογραφία : Twitter/Νίκος Παππάς Ο Νίκος Παππάς έκανε την έναρξη της αυτόνομης μετάδοσης του ψηφιακού σήματος της ΕΡΤ
Ο Νίκος Παππάς έκανε την έναρξη της αυτόνομης μετάδοσης του ψηφιακού σήματος της ΕΡΤ - Sputnik Ελλάδα
Για ιστορική ημέρα έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς ο οποίος έκανε «switch on» στο ert master control room.

Ξεκίνησε η αυτόνομη μετάδοση του ψηφιακού σήματος της ΕΡΤ πανελλαδικά. Η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης προσβλέπει σε εξοικονόμηση πόρων 1,6 εκατ. ευρώ. Για να γίνει πράξη η εκτός Digea μετάδοση, η ΕΡΤ ανέπτυξε αυτόνομο ψηφιακό δίκτυο με 85 αναμεταδότες και πομπούς.

Την έναρξη της αυτόνομης μετάδοσης, έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος βρέθηκε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Λευτέρη Κρέτσο και τον γενικό διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, Πέτρο Φίλο.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε ιστορική την σημερινή ημέρα και ευχαρίστησε τη διοίκηση και το προσωπικό της ΕΡΤ που κατάφεραν να αναπτύξουν το αυτόνομο ψηφιακό δίκτυο «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

«Σε άλλες χώρες είναι αυτονόητο, στην Ελλάδα χρειάστηκε μεγάλος αγώνας για το αυτονόητο. Σήμερα αποκαθιστούμε το αυτόνομο εκτόπισμα της ΕΡΤ και σε τεχνικό επίπεδο», τόνισε ο κ. Παππάς.

​Επίσης, ανέφερε ότι πρόκειται να συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα κάνει τον απολογισμό κόστους του κλεισίματος της ΕΡΤ το 2013.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала