Η Gazprombank διαψεύδει ότι η PDVSA μεταφέρει έσοδα σε νέους τραπεζικούς λογαριασμούς

CC0 / DavidRockDesign / Η σημαία της Βενεζουέλας
Η σημαία της Βενεζουέλας - Sputnik Ελλάδα
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας δεν άνοιξε νέους λογαριασμούς στη ρωσική Gazprombank σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, όπως τονίζει η ρωσική τράπεζα.

Διαψεύδει η ρωσική τράπεζα Gazprombank διαψεύδει ότι η PDVSA, πετρελαϊκή της Βενεζουέλας, μεταφέρει έσοδα σε νέους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το Σάββατο, το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η PDVSA, η οποία έχει χτυπηθεί με κυρώσεις από τις ΗΠΑ, έχει δώσει εντολή στους πελάτες των κοινοπραξιών να μεταφέρουν τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου σε νέους τραπεζικούς λογαριασμούς της Gazprombank.

Η PDVSA, ως μία από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο, έχει ανοίξει λογαριασμούς σε πολλές μεγάλες τράπεζες, μεταξύ των οποίων και διεθνείς. Στο πλαίσιο της αλληλεπίδρασής της με αρκετές ρωσικές εταιρείες που είναι πελάτες της, πριν από μερικά χρόνια ανοίχτηκαν οι λογαριασμοί της PDVSA στον όμιλο Gazprombank, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

«Ωστόσο υπογραμμίζουμε ότι δεν έχουν ανοίξει νέοι λογαριασμοί και η τράπεζα δεν σχεδιάζει να ανοίξει», τόνισε η Gazprombank. 

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Βενεζουέλας PDVSA - Sputnik Ελλάδα
Η πετρελαϊκή της Βενεζουέλας μεταφέρει τους λογαριασμούς της στη Gazprombank της Ρωσίας

Εν τω μεταξύ, η Ουάσιγκτον έχει υποσχεθεί να μαλακώσει τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει στην PDVSA αν το Καράκας μεταφέρει τον έλεγχο της εταιρείας στην αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι αφού η Ουάσινγκτον αναγνώρισε τον αυτοαποκαλούμενο προσωρινό πρόεδρο Χουάν Γκουάιδο ως νόμιμο επικεφαλής της Βενεζουέλας, το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών εμπόδισε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA της Βενεζουέλας και επέβαλε απαγόρευση για την πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτήν.

Εν μέσω μαζικών διαμαρτυριών σε ολόκληρη τη χώρα τον Ιανουάριο, ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο αυτοανακυρήχθηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και κάποιες άλλες χώρες τον αναγνώρισαν σχεδόν αμέσως, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία δήλωσαν αργότερα την πρόθεσή τους να αναγνωρίσουν τον Γκουάιδο εάν το Καράκας δεν ανακοίνωνε προεδρικές εκλογές εντός οκτώ ημερών.

Με τη σειρά τους, η Ρωσία, η Κούβα, η Κίνα, η Τουρκία και το Ιράν στηρίζουν πλήρως την κυβέρνηση Μαδούρο. Ο Νικολάς Μαδούρο τόνισε επίσης ότι η Βενεζουέλα είχε πραγματοποιήσει νόμιμες εκλογές και κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να αποσύρουν το αίτημά τους.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала