Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Σαακασβίλι πιστεύει ότι η κατάσταση στη Γεωργία είναι δυσμενής για την επιστροφή του

© AP Photo / Czarek Sokolowski / Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι
Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι - Sputnik Ελλάδα
Την επιθυμία του να επιστρέψει στη Γεωργία εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, τονίζοντας ωστόσο το γεγονός πως η κατάσταση στη χώρα την παρούσα περίοδο είναι δυσμενής για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος εγκατέλειψε τη Γεωργία το 2013, πιστεύει ότι η κατάσταση στην πατρίδα του είναι προς το παρόν δυσμενής για την επιστροφή του στη χώρα.

«Με ρωτούν συχνά: Πότε θα έρθετε στη Γεωργία; Η απάντηση είναι πολύ απλή: βέβαια, θα επιστρέψω στη Γεωργία, αλλά θα σας ρωτήσω: είναι η τρέχουσα κατάσταση στη Γεωργία ευνοϊκή για την επιστροφή μου; Η κατάσταση δεν είναι έτοιμη [για την επιστροφή μου], αλλά πρέπει να την ετοιμάσουμε μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες και μήνες», δήλωσε ο Σαακασβίλι σε συνάντηση με μετανάστες στην ανατολική βελγική πόλη της Λιέγης την Κυριακή, όπως μεταδόθηκε από τα γεωργιανά τηλεοπτικά κανάλια.

Ο Σαακασβίλι υπηρέτησε ως πρόεδρος της Γεωργίας για δύο διαδοχικές θητείες την περίοδο 2008-2013. Μετά το πέρας των θητειών του, έχουν ξεκινήσει αρκετές υποθέσεις που αφορούν στον ίδιο, μεταξύ άλλων σε σχέση με την υπεξαίρεση δημόσιων πόρων και την κατάχρηση εξουσίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο Σαακασβίλι έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση ερήμην.

Τον Ιανουάριο, ο Σαακασβίλι ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στη Γεωργία και θα αποπέμψει την ηγεσία της χώρας με ειρηνικό τρόπο.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές της Γεωργίας δήλωσαν επανειλημμένα ότι ο πρώην πρόεδρος θα συλληφθεί μόλις διασχίσει τα σύνορα της χώρας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала