Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας συγκέντρωσε 100 εκατ. δολ. σε Διάσκεψη στις ΗΠΑ

© AFP 2022 / DON EMMERTΟι σημαίες της Βενεζουέλας και των ΗΠΑ
Οι σημαίες της Βενεζουέλας και των ΗΠΑ - Sputnik Ελλάδα
Η Παγκόσμια Διάσκεψη για την Ανθρωπιστική Κρίση στη Βενεζουέλα, κατά τη διάρκεια της οποίας διεξήχθη έρανος με σκοπό την υποστήριξη του λαού της χώρας, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών.

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας συγκέντρωσε περισσότερα από 100 εκα. δολάρια από διεθνείς δωρητές σε έρανο στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με την «πρεσβεία» του Χουάν Γκουάιδο στις ΗΠΑ.

«Η Παγκόσμια Διάσκεψη για την Ανθρωπιστική Κρίση στη Βενεζουέλα που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών συγκέντρωσε πάνω από 100 εκατ. δολάρια, χάρη στις δωρεές διαφόρων διεθνών αντιπροσωπειών», ανέφερε η «πρεσβεία» την Πέμπτη.

Ο πρεσβευτής της αντιπολίτευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, Κάρλος Βέκιο, ανέφερε ότι η πορεία της Διάσκεψης συμβαδίζει με την ανακοίνωση του Γκουάιδο ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα παραδοθεί στη Βενεζουέλα στις 23 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αρνήθηκε να αποδεχθεί την βοήθεια που απέστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη γειτονική Κολομβία, καταδικάζοντάς την ως απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησής του.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) Κρίστοφ Χάρνις, δήλωσε ότι ο οργανισμός του δεν θα βοηθήσει, διότι η ICRC δεν θεωρεί ότι η βοήθεια των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα είναι ανθρωπιστική. Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι αξιωματούχοι της ICRC και το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κάλεσαν την κυβέρνηση Τραμπ να αποφύγει την πολιτικοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала