Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Γυναίκα πρόεδρο αναμένει κάποια στιγμή το 60% των Αμερικανών

© AP Photo / Andrew HarnikΟ Ντόναλντ Τραμπ κοιτάζει έξω από το παράθυρο του Οβάλ Γραφείου του Λευκού Οίκου στις 21 Απριλίου 2017
Ο Ντόναλντ Τραμπ κοιτάζει έξω από το παράθυρο του Οβάλ Γραφείου του Λευκού Οίκου στις 21 Απριλίου 2017 - Sputnik Ελλάδα
Σύμφωνα με έρευνα της YouGov, με αφορμή την Ημέρα του Προέδρου, το 64% θεωρεί ότι - κάποια στιγμή - πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να αποτελεί μέλος κάποιας εθνικής μειονότητας.

Γυναίκα πρόεδρο περιμένουν τα 2/3 των Αμερικανών πολιτών, όπως προκύπτει από έρευνα της YouGov, με αφορμή την Ημέρα του Προέδρου (Presidents' Day).

Συγκεκριμένα, πάνω από το 60% των ερωτηθέντων εκτιμάει ότι — κάποια στιγμή στη ζωή του — θα δει γυναίκα πολιτικό ως ένοικο στον Λευκό Οίκο.

Την ίδια στιγμή, το 64% θεωρεί ότι κάτι αντίστοιχο είναι πιθανό να συμβεί και ως προ το ενδεχόμενο ενός προέδρου, ο οποίος προέρχεται από κάποια εθνική μειονότητα.

Αναλυτικότερα, το 63% εκτιμάει ότι πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να εκλεγεί ένας Αφρο-αμερικανός, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για έναν Ισπανόφωνο ανέρχεται στο 45%.

Ωστόσο, μόλις το 31% «βλέπει» έναν πρόεδρο μη Χριστιανό, ενώ άθεο πρόεδρο περιμένουν δύο στους 10 Αμερικανούς πολίτες.

Ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό, μόλις το 21% των Αμερικανών θεωρεί πιθανό το «σενάριο» ενός ομοφυλόφιλου προέδρου.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала