Η απάντηση της Attica Bank για τα δάνεια Πολάκη: Τηρήθηκαν οι διαδικασίες και οι κανόνες

© Φωτογραφία : SOOC / Konstantinos TsakalidisΥποκατάστημα της Attica Bank
Υποκατάστημα της Attica Bank - Sputnik Ελλάδα
Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Attica Bank για την υπόθεση των καταναλωτικών δανείων που έλαβε ο Παύλος Πολάκης, τονίζοντας ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και κανόνες.

Για τη χορήγηση των δανείων προς τον Παύλο Πολάκη τηρήθηκαν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες και οι χρηματοπιστωτικοί κανόνες, τονίζει η Attica Bank σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Αναφορικά με στοχοποιημένα δημοσιεύματα για δάνεια προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, η Attica bank ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά από δημοσίευμα εφημερίδας για σπαστό, καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ που έλαβε ο Παύλος Πολάκης από την Attica Bank, βάζοντας ως υποθήκη το σπίτι του, το οποίο είναι όμως υποθηκευμένο και για στεγαστικό δάνειο αρχικού ύψους 300.000 ευρώ.

«Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας», προσθέτει η Attica Bank.

Ο Παύλος Πολάκης - Sputnik Ελλάδα
Αντιδράσεις και βολές της αντιπολίτευσης για καταναλωτικό δάνειο που έλαβε ο Πολάκης

Στην ανακοίνωση της τράπεζας υπενθυμίζεται ότι το 2018 μέχρι και σήμερα «έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα». Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι «παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες».

«Η Attica Bank επισημαίνει ότι από την ανάληψη της παρούσας Διοίκησης, η Τράπεζα εξυγιαίνεται συνεχώς έχοντας αυξήσει σημαντικά το ύψος των καταθέσεών της, μειώσει στο ελάχιστο τον δανεισμό της από τον ELA, μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος και επιτύχει, προ φόρμα, συνολικό δείκτη φερεγγυότητας 16,2% και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 35% (έναντι του μέσου όρου των λοιπών Τραπεζών που κυμαίνεται στο 40%)», υπογραμμίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ερώτηση στη Βουλή για το δάνειο του Πολάκη κατάθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η ανακοίνωση καταλήγει, κάνοντας λόγο για «άδικη στοχοποίηση» της τράπεζας

«Είναι λοιπόν άδικη η στοχοποίηση της Attica Bank, η οποία εξυγιασμένη μπορεί να επιτελέσει το ρόλο της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιώτες με όρους ελεύθερης αγοράς και στο μέτρο της τραπεζικής πρόνοιας».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала