Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ένωση Κεντρώων: Μετά τις βουλευτικές εκλογές, θα τεθεί θέμα δημοψηφίσματος για τις Πρέσπες

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOCΈνωση Κεντρώων
Ένωση Κεντρώων - Sputnik Ελλάδα
Θέμα δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα τεθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές, δηλώνει η Ένωση Κεντρώων απαντώντας έτσι στις προειδοποιήσεις που απηύθυνε ο υφ. Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Κεντρώων με την οποία απαντά στην προειδοποίηση του Γερμανού υφυπουργού Εξωτερικών, Μίχαελ Ροτ, ότι τυχόν ανακίνηση της διαφοράς Αθήνας και Σκοπίων «θα έπληττε τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους».

Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη τονίζει ότι στην Ελλάδα δεν έχει ούτε δημοψήφισμα ούτε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Πριν την υπογραφή στις Πρέσπες - Sputnik Ελλάδα
Προειδοποίηση Ροτ: Επιζήμια ενδεχόμενη ανακίνηση του ζητήματος με τα Σκόπια

«Στον φίλο μας τον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Ροτ, ο οποίος μας απαγορεύει να έχουμε ενστάσεις και να εναντιωνόμαστε στην συνθήκη των Πρεσπών, θυμίζουμε ότι ούτε δημοψήφισμα έγινε στην Ελλάδα για να εγκρίνει την συνθήκη ο ελληνικός λαός, ούτε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και είναι δεδομένο ότι κατά τεράστια πλειοψηφία ο ελληνικός λαός είναι αντίθετος στην συνθήκη», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.

«Το ότι η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα υπέγραψε, και μια παρδαλή πλειοψηφία της Βουλής επικύρωσε την συνθήκη, το θεωρεί ο κ. Ροτ τίμιο και δημοκρατικό;» διερωτάται το κόμμα.

Η ανακοίνωση καταλήγει προειδοποιώντας τον κ. Ροτ «να μην μας απειλεί», αλλά να δει ότι στην Ελλάδα «συντελέστηκε μειοδοσία».

«Ο ελληνικός λαός εκβιάστηκε, οπότε στην Ευρώπη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα θα τεθεί θέμα δημοψηφίσματος για τις Πρέσπες. Να μην μας απειλεί λοιπόν ο κ. Ροτ, αλλά να δει με σοβαρότητα το θέμα ότι στην Ελλάδα συντελέστηκε μειοδοσία η οποία δεν καταπίνεται. Η Ένωση Κεντρώων καλεί την Ευρώπη να πατάει στη γη αντί να ουρανοβατεί».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала