Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Έρευνα του Αρείου Πάγου για τις «αποκαλύψεις» Τσουκάτου

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOCΟ Άρειος Πάγος
Ο Άρειος Πάγος - Sputnik Ελλάδα
Προκαταρκτική έρευνα για τα όσα δήλωσε ο Θεόδωρος Τσουκάτος στην απολογία του την περασμένη εβδομάδα, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου.

Έρευνα αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο Θεόδωρος Τσουκάτος για την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων, που σύμφωνα με τον ίδιο στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ ανήλθε στα 16 δισεκατομμύρια δραχμές, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, Μαριάννα Ψαρουδάκη, που σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει αναλάβει την έρευνα, θα αναζητήσει εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις βάσει των ισχυρισμών του κ. Τσουκάτου.

Η κ. Δημητρίου ζήτησε επίσης ζητεί να συσχετιστεί η έρευνα με την ήδη υπάρχουσα ανοικτή δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων.

Όλα ξεκίνησαν μετά από δημοσιεύματα που περιείχαν αποσπάσματα από την απολογία του Θεοδώρου Τσουκάτου και τα οποία έχουν ήδη διαβιβαστεί στην κα Μαριάννα Ψαρουδάκη.

Ο κ. Τσουκάτος, φέρεται να είπε, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα πως μόνο το ΠΑΣΟΚ, με δικούς του υπολογισμούς, στην προεκλογική περίοδο του 2000 πήρε «ιδιωτική χρηματοδότηση» περί τα 16 δισ. δρχ. (4.695.525 ευρώ).

Αναφέρθηκε ακόμη στα έξοδα τα οποία, μεταξύ των άλλων, αφορούσαν, όπως είπε, διαφήμιση σε μέσα ενημέρωσης, μετακινήσεις ετεροδημοτών με αεροπλάνα, πλοία και λεωφορεία, έκδοση και διακίνηση προεκλογικού υλικού και προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала