Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πράσινο φως της ιρανικής Βουλής για δάνειο 5 δισ. δολαρίων από τη Ρωσία

© AFP 2023 / BEHROUZ MEHRI Ιρανή διπλώνει την εθνική σημαία της χώρας της καθώς περνά δίπλα από γκράφιτι με αντιαμερικανικό μήνυμα
Ιρανή διπλώνει την εθνική σημαία της χώρας της καθώς περνά δίπλα από γκράφιτι με αντιαμερικανικό μήνυμα - Sputnik Ελλάδα
Το δάνειο εκτιμάται ότι θα χρηματοδοτήσει έργα υποδομής, με προτεραιότητα την ενέργεια, τα πυρηνικά, τις μεταφορές, τα δίκτυα άρδευσης και τη μεταφορά νερού.

Νομοσχέδιο, το οποίο εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να αιτηθεί δάνειο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία, ενέκρινε η ιρανική Βουλή.

Το δάνειο αναμένεται να δαπανηθεί για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, τα οποία σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό, αφορούν την ενέργεια, τα πυρηνικά, τους σιδηροδρόμους, τους αυτοκινητοδρόμους, τα δίκτυα άρδευσης και τη μεταφορά νερού.

Η έγκριση του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Mehr», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала